Opreste incalzirea globala cu case eficiente energetic

Cele mai interesante case construite astazi sunt eficiente energetic, durabile si complet verzi. De la locuinte cu putere solara la casele subterane, unele dintre aceste case noi sunt in intregime in afara retelei, generand mai multa putere decat ele utilizeaza efectiv. Dar chiar daca nu sunteti pregatiti pentru o casa noua radical, puteti totusi reduce facturile de utilitati prin remodelare eficienta energetic.

Construiti o casa solara

Credeti despre casele solare ca sunt greoaie si neatractive? Verificati cateva modele deosebite pe siteurile de constructii de vile de vanzare iasi, modele proiectate si construite de studenti si sponsorizate de Departamentul de Energie al SUA. Si chiar daca da, aceste case sunt mici, ele sunt suta la suta alimentate de soare.

Adauga panouri solare casei tale vechi

Daca locuiti intr-o casa traditionala sau istorica, veti ezita probabil sa adaugati elemente high tech precum panourile solare fotovoltaice. Dar unele case mai mari pot fi convertite la solar fara a le afecta in niciun fel farmecul lor arhitectural. In plus, conversia la solar poate fi surprinzator de accesibila, datorita reducerilor de impozite si alte stimulente de reducere a costurilor.

Construiti un dome geodezic

S-ar putea sa nu intalniti unul intr-un cartier traditional, dar domurile geodezice in forma de ciudata sunt printre cele mai eficiente energetic si durabile case pe care le poti construi. Facute cu metal ondulat sau fibra de sticla, cupolele geodezice sunt atat de ieftine incat acestea sunt utilizate pe post de locuinte de urgenta in tarile sarace. Si totusi, domurile geodezice au fost adaptate pentru a crea case la moda pentru familii bogate.

Construiti un dome monolit 

Daca exista ceva mai puternic decat un dome geodezic, acesta ar trebui sa fie un dome monolit. Construite din beton si bare de otel, cupolele monolitice pot supravietui tornadelor, uraganelor, cutremurelor, focului si insectelor. In afara de asta, masa termica a peretilor lor de beton face ca astfel de case sa consume extrem de putina energie.

Construiti o casa modulara

Nu toate casele modulare sunt eficiente energetic, dar daca alegeti cu atentie, puteti achizitiona o casa de fabrica, care este reglat fin pentru a minimiza consumul de energie. De exemplu, unele sunt bine izolate si vin complet cu aparate evaluate cu stele de energie. Plus, folosind piese pretaiate de fabrica,vei reduce impactul asupra mediului in timpul procesului de constructie.

Construiti o casa mai mica

Hai sa recunoastem. Chiar avem nevoie de toate camerele pe care le avem? Tot mai multi oameni isi coboara standardele de spatiu in ziua de azi si aleg sa locuiasca in case compacte, confortabile si care sunt mai putin costisitoare la caldura si racoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *