De ce avem nevoie de un tratament naturist ?

Tratamentele naturiste sunt legate de expresiile medicina naturista, medicamente pe baza de plante, fitoterapie. Acestea se refera la utilizarea unei componente a plantei: seminte, boabe, radacini, frunze, ramuri sau flori in scopuri medicale. Avand in vedere ca interesul pentru sanatate si welness a crescut extrem de mult in ultimi ani, tratamentele naturiste devin din ce in ce mai populare in toata lumea. De asemenea, avand in vedere pretul crescut al medicamentelor prescrise, tratamentele naturiste pe baza de plante sunt de multe ori mult mai ieftine decat omologii lor din medicina conventionala. In plus, foarte multi specialisti au aratat in divese studii ca medicamentele din plante pot fi foarte eficiente pentru tratarea anumitor boli si afectiuni grave. 


Mai mult decat atat, pe masura ce studiile se aprofundeaza, dozele optime in ceea ce priveste administrarea medicamentelor din plante sunt cunoscute cu o precizie mai mare. 

Medicamentele pe baza de plante sunt vandute mai degraba ca fiind suplimente alimentare sau tratamente naturiste si nu medicamente. Acest lucru inseamna ca pot fi vandute fara a fi testate pentru a se dovedi ca sunt sigure si eficiente. Mai mult decat atat, unele pot interactiona cu alte medicamente pe care le administrati. Din acest motiv, este extrem de important sa informati medicul care va supravegheaza starea de sanatate daca doriti sa urmati si un tratament naturist pe baza de plante. 

Originile plantelor medicinale
Plantele medicinale au existat inca din timpuri preistorice. Acestea erau folosite in scopuri medicale inca de pe vremea cand dateaza istoria. Oamenii din toate culturile lumii utilizeaza medicamente pe baza de plante. Acestea au fost folosite in medicina chineza antica, greaca, egipteana, indiana (Ayurvedica). Culturile native americane si africane folosesc de asemenea multe plante in procesele de vindecare. 

Ingrediente active a plantelor medicinale

Pentru ca tratamentele naturiste se refera la utilizarea plantelor medicinale este bine sa avem in vedere ingredientele pe care le gasim in ele. In timp ce medicina conventionala izoleaza doar un ingredient activ, in medicamentele din plante, pot exista mai multe substante. Spre deosebire de medicamentel prescrise, ierburile tind sa aiba mai multi reactivi activi diferiti. Si de multe ori, medicii naturisti le pot recomanda pacientilor cea mai eficienta combinatie.  

Beneficii ale tratamentelor naturiste
Folosirea plantelor medicinale pentru vindecarea unor afectiuni poate fi de multe ori mai eficienta decat utilizarea medicamentelor conventionale. Iata cateva motive pentru care tratamentele naturiste pot fi mai bune:
- Costa mai putin. 
- Au mai putine efecte adverse
- Se pot utiliza in diverse moduri (ceai, tablete, unguente etc)
- Sunt bune pentru mai mult decat o singura afectiune; actioneaza in mai multe zone ale corpului (de exemplu Ginko biloba este util in tratamentul afectiunilor circulatorii dar ajuta si la imbunatatirea memoriei. 

Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente