🚗🚕🚕🚗 SUBSCRIBE pe canalul nostru de YouTube. Abonează-te acum !!!

Stickere decorative – cum si in ce conditii se pot aplica

In ultima vreme au inceput sa fie la moda. Cu ajutorul lor infrumusetam incaperea in care stam si ii aducem un plus de culoare, frumusete, noutate, dar si veselie. Vorbim de stickere decorative cunoscute ca si autocolante pentru pereti. Acestea sunt elemente de design interior, care au menirea de a infrumuseta peretii casei sau ai apartamentului. Stickerele decorative sunt optiunea ideala cand vine vorba de a aduce un plus de culoare si de noutate in dormitor, sufragerie sau camera de zi. Sunt foarte usor de aplicat si nu necesita folosirea unor adezivi sau a unor unelte speciale. Daca sunt lipite corect, rezista foarte mult in timp si se indeparteaza foarte usor, prin simpla dezlipire a lor. Nu se strica peretele si nici nu lasa urme daca va hotarati sa scapati de ele sau sa le puneti in alta parte.

Autocolantele decorative au devenit optiunea moderna pentru a-i oferi locuintei personalitate. Pe Internet sau in magazinele de specialitate gasiti foarte multe modele, de la fluturi, flori, pana la stickere decorative cu animale din desenele Disney. Si camera copilului poate fi infrumusetata si inveselita cu ajutorul acestor stickere, adaptate cerintelor fiecarui client in parte. Aceste stickere nu pot fi aplicate doar pe perete, ci si pe suprafetele netede cum ar fi mobila, geamuri, usi sau chiar masini. Nu de putine ori am vazut pe strada masini conduse in special de doamne si domnisoare care au lipite stickere decorative in forma de fluturi, buburuze ori flori.

Cum iau nastere stickerele

Stickerele decorative se realizeaza prin doua modalitati. Prima, prin decuparea pe contur. In acest caz se foloseste un material autocolant pe care se decupeaza diverse forme: fluturi,flori, copaci, peisaje, dar si forme abstracte ori cladiri sau masini. A doua modalitate este realizarea acestora cu ajutorul procesului de imprimare sau stickere color: imaginile sunt imprimate pe planse din material autocolant, dupa care se face decuparea pe contur, in cazul in care situatia o cere. Umiditatea nu este un factor din cauza caruia autocolantele sa nu reziste. Pot fi aplicate cu succes si pe peretii din baie. Conditia este ca in momentul aplicarii, suprafata sa nu fie umeda.

Autcolantele decorative rezista cel mai bine pe peretii varuiti cu vopsea lavabila, insa aceasta trebuie sa fie uscata foarte bine. Daca abia v-ati vopsit peretii, este indicat sa asteptati cel putin zece zile pentru ca vopseaua sa se usuce, dupa care aceste stickere decorative sa poata fi aplicate. Inainte de aplicare, indiferent de suprafata, aceasta trebuie sa fie bine curatata de impuritati sau praf cu o carpa curata. In momentul aplicarii pe perete, temperatura camerei nu trebuie sa fie mai mica de 15 grade. Autocolantele decorative sunt incadrate pe o folie transparenta care se regaseste pe fata sticker-ului si un carton de transport care se aplica pe spatele stickerului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *