Tratament acnee, luat dupa sfatul medicului si nu dupa ureche

Acneea este una dintre afectiunile cu care ne confruntam cel putin o data in viata. Indiferent de varsta, aceasta apare cu precadere pe ten, dar si pe spate ori maini. Chiar daca sunt incomode, provoaca disconfort si o stare de nervozitate, nu trebuie sa ne spargem cosurile, mai ales daca nu ne-am spalat pe maini. Acneea este o afectiune medicala ce lasa urme pentru totdeauna daca o tratam neadecvat si apare ca urmare a porilor infundati, o afectiune a epidermei care apare ca urmare a hipersecretiei glandelor sebacee. Acneea apare in special in perioada adolescentei, dar nici adultii nu sunt scutiti de aparitia afectiunii.

Fiind o afectiune, trebuie tratata ca la carte, adica de un medic dermatolog si nu dupa cum stie fiecare. Specialistul va va recomanda un tratament pentru cosuri specific tipului de afectiune. La unele persoane aceasta se poate manifesta mai violent, in timp ce la altele poate fi o forma mai usoara care tot trebuie tratata. Fetele au de facut cateva lucruri care ar trebui sa le intre in rutina pentru a-si curata tenul, indiferent daca folosesc produse cosmetice sau nu. Acesta trebuie curatat atat dimineata, cat si seara cu o lotiune speciala, adaptata tipului de ten. Nu folositi sapun, indiferent de natura acestuia. In farmaciile naturiste se gasesc sapunuri cu sulf care au rolul de a usca cosurile. Insa, indiferent de tipul de lotiune, trebuie sa va adresati medicului dermatolog. Tot pentru a avea fata curata, este indicat sa folositi produse herbalife si sa va schimbati fata de perna de doua ori pe saptamana, aceasta fiind locul unde microbii se aduna ca la ei acasa.

Aerisiti si scuturati asternutul zilnic

Acneea apare oricum si nu prea avem cum sa o prevenim, deoarece tine de schimbarile prin care trece orice adolescent. In cazul adultilor, acneea apare din cauza ca nu suntem constienti de importanta curatarii tenului. Tratamentul in cazul acneei este de durata si depinde de fiecare pacient in parte cum raspunde la tratament. Rezultatele sunt diferite, de la pacient la pacient si depind de mai multi factori: genetici, hormonali si constitutionali.

Un tratament pentru acnee poate dura si pana la doi ani pana sa isi faca efectele. Nu va faceti sperante ca veti scapa de cosurile de pe fata dupa prima utilizare a tratamentului. Acesta poate fi anevoios si, de cele mai multe ori, se schimba pana cand se nimereste cel care are efect asupra tenului vostru. Sunt si tratamente naturiste impotriva acneei, insa tot sub indrumarea medicului vor fi luate si acestea si nu dupa sfatul parintilor sau al bunicilor. Pana la urma, este o afectiune de care, mai devreme sau mai tarziu, veti scapa. Important este sa nu spargeti cosurile, deoarece afectiunea se va extinde si va veti trezi cu semne de care nu veti mai scapa toata viata.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente