Mobilier bisericesc la comanda

Mobilierul bisericesc reprezinta o categorie mai aparte de mobilier, iar confectionarea acestuia este o adevarata arta. Spre deosebire de mobilierul de uz casnic, ce poate fi facut in serie, mobilierul bisericesc este personalizat in functie de cerintele clientilor si trebuie facut mereu pe comanda, deoarece nu exista doua biserici, respectiv doua spatii la fel la care acesta sa poata fi adaptat.

Majoritatea pieselor de mobilier bisericesc sunt confectionate si sculptate manual de catre adevarati artizani. Tema sculpturilor de pe acest gen de mobilier variaza foarte mult in functie de zona, dar si de preferintele preotilor sau a enoriasilor. Nu este deloc usor sa se realizeze mobilier bisericesc, mai ales daca se opteaza pentru utilizarea lemnului de stejar. Stejarul este un lemn de esenta tare si este foarte durabil in timp, de aceea multi clienti optand pentru acest gen de lemn. Insa fiind atat de dur, lemnul de stejar este si mai greu de prelucrat, dar mai ales de sculptat, necesitand foarte multa munca si efort.

Art-Mobirel.ro este unul dintre putinele site-uri din Romania unde puteti plasa comenzi pentru mobilier bisericesc. In cazul in care lucrarea pe care o doriti este mai ampla, o echipa de specialisti se va deplasa la fata locului pentru a face masuratorile si pentru a stabili cu dumneavoastra toate detaliile legate de design si dimensiuni.

Stilul de sculptura al maestrilor de la art-mobirel.ro este cel brancovenesc, insa acestia va dau libertatea de a alege dumneavoastra orice model sau design doriti. Printre cel mai des intalnite motive in sculpturile realizate de art-mobirel.ro se regasesc cele traditionale romanesti, cum ar fi: elemente vegetale (frunze de vita de vie, spic de grau, etc ce evoca bogatiile naturii), figuri de animale si pasari (vultur, peste, etc.).

Toate aceste elemente decorative sporesc farmecul mobilierului bisericesc si au un impact deosebit din punct de vedere estetic, creand, in acelasi timp, un ambient ce indeamna la rugaciune si piosenie.
Trebuie sa stiti ca realizarea mobilierului bisericesc este o munca laborioasa, astfel incat durata de executie este mai mare decat cea a mobilierului clasic de uz casnic si evident ca si pretul este pe masura efortului si a volumului de munca depuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *