🚗🚕🚕🚗 SUBSCRIBE pe canalul nostru de YouTube. Abonează-te acum !!!

Promovare afacere pe Google

Proprietarii de afaceri, fie ca vand produse, fie ca ofera servicii, sunt constienti de potentialul clientelei oferit de mediul online. In prezent lumea online a devenit parte integrata a lumii fizice. Viata noastra este legata direct de realitatea virtuala datorita cantitatii imense de informatii si a activitatilor de divertisment continute.

Asa cum spuneam, mediul online este extrem de promitator pentru afacerile ce-si desfasoara activitatea pe internet din 2 motive foarte simple: comoditate si informatie relevanta.

Orice consumator, inainte de achizitionarea unui bun/serviciu, se documenteaza in legatura cu acesta folosind mediul online, mai exact motoarele de cautare (in principal) si retelele de socializare. Dupa o scurta analiza si cercetare, persoana va decide daca este dispusa sa achizitioneze sau nu respectivul bun.

 Prin urmare, afacerile ce dispun de website-uri de prezentare sau de magazine online profita din plin de volumul de trafic inregistrat zilnic si, desigur de vanzarile efectuate. Deci, cum puteti accede in medul online si, mai ales, cum puteti transforma afacerea dumneavoastra intr-un succes in online? Raspunsul este simplu: promovare online.

La ce se refera promovarea online? Se au in vedere diferite tipuri de marketing online ca: publicitatea in motoarele de cautare, cea in retelele desocializare, campanii de email-marketing, marketing video si nu numai.

Optimizare SEO

In articolul curent vom discuta despre publicitatea in motoarele de cautare. Cel mai important si utilizat motor de cautare, atat in Romania, cat si international, este Google. Acest motor de cautare va pune la dispozitie publicitatea SEM (Marketing pe motoarele de cautare) ce cuprinde 2 subcategorii: optimizare SEO (Optimizare pentru motoarele de cautare) si SEA (Publicitate platita pe motoarele de cautare). SEO este principala metoda de promovare de a obtine trafic organic pentru termenii de cautare optimizati. Optimizarea este realizata, pentru orice site, atat in pagina cat si in afara acesteia, ete un proces ce se efectueaza in timp si are o stabilitate ferma odata atinse obiectivele campaniei.

Altfel, publicitatea platita in Google este asigurata de catre programul Adwords care este unul dintre cele mai eficiente programe pentru crearea campaniilor PPC (Pay per Click). Prin Adwords sunt create campanii ce ruleaza in interiorul motorului de cautare, si in reteaua de parteneri, atata timp cat bugetul stabilit este valid. Sunt create anunturi pentru serviciile si produsele oferite, aceste anunturi fiind astfel distribuite si integrate rezultatelor returnate pentru cuvintele-cheie alese. Este inregistrat un anumit cost pentru fiecare click primit pe anunt, deci, nu veti fi taxat pentru afisarile din cautari ci doar atunci cand persoana interesata de anunturile dumneavoastra il vor accesa.

Promovare site Google

In final, prin promovare site Google puteti atrage traficul direct interesat de catre serviciile si produsele oferite. Motoarele de cautare au evoluat extrem in ultimii ani a.i. anunturile sau paginile site-ului vor fi afisate in rezultate doar daca informatia prezenta va fi relevanta pentru termenii de cautare. Acestea ar fi printre primele si cele mai importante moduri de promovare online prin intermediul motoarelor de cautare. Voi ce alte metode folositi in afara de cele oferite de Google?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *