Post Top Ad

evomag.ro

miercuri, 12 aprilie 2017

Ce rol au imaginile in articolele SEO?

Articole seo sunt redactate astfel incat sa fie practice in mediul virtual, unde oamenii nu au rabdare sau timp sa citeasca articole prea lungi cu continut care nu are si stimulent vizual.

Rolul imaginilor in articolele SEO este de a ajuta la intelegerea subiectului, la aerisirea textului, pentru ca textul prea lung oboseste ochiul, foarte multi cititori scaneaza fara a citi textul, dar atunci cand exista imagini sunt primele care atrag si sunt mai usor de urmarit si daca sunt si amuzante, fac dintr-un subiect mai plictisitor unul atragator.


 Foarte multe dintre subiectele unor articole trebuie neaparat insotite de imagini, pentru ca sunt mai dificile, si intotdeauna o imagine este edificatoare si poate explica mult mai clar un subiect complicat, de asemenea, se pot introduce grafice, diagrame, sau tabele.

Dar si imaginea trebuie optimizata. Exista cateva etape in optimizarea unei imagini care practic nu dureaza prea mult. Numele pozei trebuie sa fie relevant. In ALT text, adica Alternate text se descrie imaginea, cand browserul nu poate reda imaginea sau pentru persoane cu dizabilitati de vedere. Google a impus aceste reguli de utilizarea a ALT text.

Foarte important este titlul unei imagini care este indicat sa contina cuvintele cheie si sa fie relevant pentru articol. In privinta dimensiunii, o marime care depaseste 1 Mb, adica o poza prea mare nu mai este clara si se incarca prea greu, deci trebuie redusa la un numar mai mic de pixeli, si cel mai indicat este formatul JPG sau PNG, pentru ca sunt imagini comprimate, care nu ocupa spatiu mare.

Daca formatul JPG este folosit pentru fotografii, in cazul unor logo-uri sau imagini simple este indicat formatul PNG. De asemenea, textul pentru imagine este deosebit de important, pentru ca Google nu va percepe o poza care nu are o descriere cat mai clara si consistenta.

In concluzie, orice poza adaugata intr-un articol SEO are un rol decisiv, in primul rand in atragerea cititorului, care va intelege mai bine un text dificil, tehnic, cat si pentru ca mediul virtual inseamna mai multa imagine, care cu textul relevant contribuie la clarificarea intelesului subiectului respectiv.

Desigur, doar o echipa de specialisti SEO va reusi sa adauge in articole imaginile corespunzatoare, dar si clientii daca isi doresc anumite poze adaugate, pot sa discute cu acesti specialisti si sa le trimita pentru a putea fi optimizate.

Exista si site-uri care nu pot functiona fara imagini, deci au nevoie de optimizarea acestora, cum ar fi, de exemplul, un site pentru vanzarea de articole de imbracaminte sau incaltaminte, dar si site-uri pentru accesorii Gsm, toate functioneaza prin redarea imaginilor despre articolele respective.


Rolul imaginilor este decisiv, pentru ca acestea atrag in primul rand viitorii clienti, si mai putin textul din articolele SEO. Deci alaturi de text, imaginile optimizate contribuie la cresterea vizibilitatii si la cresterea afacerii in mediul virtual, unde poza este un lucru esential si foarte cautat de catre toti clientii, uneori chiar devanseaza un text care nu este citit si inteles in intregime. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu