Post Top Ad

evomag.ro

miercuri, 12 aprilie 2017

Cum aleg scoala de soferi?

Am o problema care ma tot chinuie de cateva zile. Vreau sa ma apuc de scoala de soferi, mi se tot spune ca imi trebuie, ca deja am asteptat prea mult, ca nu se stie si asa mai departe. Motivul pentru care am tot amanat are de a face pe de-o parte cu cheltuielile pe de alta cu lipsa mea de incredere in scolile de soferi. Si acum ajungem la problema cu care ma confrunt, daca e sa fac pasul asta vreau sa il fac bine si sa iau examenul din prima – stiu, un proiect ambitios dar sper eu realizabil.


Din experientele prietenilor stiu ca in primul rand scoala de soferi pe care o alegi conteaza in proportie de peste 50% la rezultatul pe care il obtii. Adica pe de-o parte cand vine vorba de pregatire teoretica oricine poate deschide o carte de unul/una singur(a) dar pe partea practica daca instructorul nu e bun poti sa pici traseul de cateva ori bune, apoi cheltuiala incepe sa se adune pana la punctul in care iti trece de masina si de permis. Si nu ca ar fi vorba de zgarcenie, dar chiar nu vreau sa cheltuiesc mai mult decat e nevoie ca sa obtin permisul, scoala de soferi e si asa destul de scumpa.

Solutia mea in legatura cu gasirea unei scoli de soferi


Ca sa gasesc o rezolvare rapida si logica pentru problema m-am decis sa fac o lista cu ce caut intr-o scoala de soferi sau dupa caz la un instructor. M-am bazat si pe informatia gasita pe site-uri gen odat.ro, site informativ extrem de util pe care il recomand cu toata inima, si am ajuns la concluzia ca mai exista si scoli de soferi de calitate cu oameni care chiar se dedica carierei pe domeniul asta si se mandresc cu procentul de promovabilitate al cursantilor, toata treaba e sa ii gasesti.

Mi-am propus sa fac o lista cu scolile care indeplinesc criteriile de selectie de care vorbeam mai devreme ( rata de promovabilitate buna, relativ aproape de zona in care locuiesc, preturi nici prea mari nici suspicios de mici) apoi sa ii sun pe fiecare in parte. Comunicarea directa cu un prestator de servicii e cea mai sigura metoda sa iti faci o idee cat de seriosi sunt pentru ca atunci cand decizi sa ii lasi sa se ocupe de pregatirea ta trebuie sa ai siguranta ca o sa fi tratat asa cum trebuie, ca vei fi luat in serios si ca ti se va raspunde cu promptitudine la toate intrebarile/ problemele sau nelamuririle.


M-am gandit si la solutia de a merge pe sfaturile sau recomandarile primite de la prieteni dar povestea devine cam subiectiva pe partea asta si recomandarile se bat de multe ori cap in cap. Prefer sa ma informez online pe site-uri de genul Odat.ro si sa imi fac o idee personala inainte sa aleg, chiar daca procesul dureaza mai mult. Sincer, e de preferat sa pierzi timpul cautand scoala potrivita decat sa pierzi timpul trebuind sa reiei cursurile pentru ca ai picat de prea multe ori examenul. Iar recent, cei de la stiripesurse.ro au scris un articol minunat despre obtinerea permisului auto.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu