Post Top Ad

evomag.ro

luni, 10 aprilie 2017

Cum functioneaza un sistem de alarma?

In ziua de astazi sistemul de alarma reprezinta o necesitate. Scopul sistemului este de a detecta hotii si de a te avertiza in timp real actiunea lor trimitand un semnal de alarma sonor pentru avertizare si de asemenea un semnal catre dvs pentru a va informa cu privire la statusul locuintei. Dupa ce am stat mai mult de vorba cu cei de la SKUT.ro si m-am documentat mai mult despre acest domeniu, am decis sa descriu in randurile ce urmeaza modul in care functioneaza un sistem de alarma.

Sistemul de alarma are o raza de acoperire foarte mare si va poate notifica cu privire la  locuinta dvs prin diferite tonalitati. In cazul in care a avut loc un incediu sau o inundatie, sunetele sunt diferite pentru a putea face diferenta intre ele.  In functie de situatia detectata sistemul trimite diferite semnale specifice unei probleme: incendiu, efractie, inundatie etc.  Poti citi aici mai multe informatii despre cat de util poate fi un astfel de sistem pentru locuinta ta.Un kit complet de alarma este format dintr-o unitate de procesare(centrala de alarma) ce face legaturile cu restul componentelor, calculeaza informatiile interceptate, le memoreaza si le transmite catre un dispecerat pentru ajutor. Centrala se monteaza intr-o cutie de protectie din plastic sau metal, de preferat la interior intr-o zona bine protejata. Nu trebuie sa stea in umiditate sau zone foarte reci sau foarte fierbinti.

Tastatura poate sa fie de interior sau de exterior, cu ecran tactil sau cu iluminare clasica pe  LED sau LCD. Ea ne permite sa luam legatura cu centrala pe care o putem seta dupa bunul nostru plac. Tastatura este o extensie a centralei de la care putem controla toate setarile, inclusiv sa o armam sau dezarmam.

Telecomanda este gadget-ul care va permite sa activati si sa dezactivati centrala de la distanta. Sistemul poate fi controlat de mai multe telecomenzi de la distanta in caz ca sunt mai multi membrii ai locuintei. Cu ajutorul ei puteti arma centrala dupa ce ati iesit din casa sau o puteti dezarma atunci cand sunteti in masina in fata portii si doriti sa parcati.

Senzorii de miscare au rolul de a detecta daca o persoana trece prin fata lor, insa exista unii ce au si imunitate la animale.  Senzorii sunt contruiti special incat sa fie amplasati la interior sau la exterior in functie de necesitate. Doar cautati senzorii pentru mediul vostru.

Senzorii de geam au datoria de a alarma cand un geam este spart, iar cei de vibratii sunt buni pentru seifuri fiindca pot detecta vibratiile produse la lovituri.

Comunicatorul GSM va permite sa aveti acces la centrala de alarma( de la distanta) pentru a primi informatiile cat mai repede. Acest modul este suplimentar si se monteaza foarte usor. Cand este instalat va ofera informatii vitale pe telefon atunci cand un infractor incearca sa intre in locuinta si a declansat un senzor. Telefonul dvs va primi un mesaj sau un apel telefonic cu un mesaj prestabilit.

Asadar, sistemul de alarma nu este o unealta oarecare. Este o solutie de protectie eficienta care va poate ajuta sa  nu iti victimele unor hoti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu