Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 12 mai 2017

Cat de exact este horoscopul bazat pe ziua de nastere?

Unul dintre cele mai des intalnite argumente ale scepticilor atunci cand incearca sa atace veridicitatea horoscopului si a astrologiei ca stiinta  este faptul ca 10 horoscopuri zilnice din ziare diferite pot rezulta in previziuni la fel de diferite.  Adevarul din spatele acestei situatii este acela ca, in primul rand, unele publicatii apeleaza la jurnalisti fara experienta si nu la astrologi si, in al doilea rand, previziuniile diferite nu se exclud in mod neaparat.  A include toata informatia ce poate fi citita in astre despre o anumita zodie in 60-70 de cuvinte nu este usor,ci adesea chiar imposibil. Puse cap la cap multe din aceste horoscopuri aparent contradictorii vor da dovada de coorenta.


In cazul unui horoscop 2017 spre exemplu, previziunile sunt mult mai putin detaliate deoarce ca si in cazul meteorologoiei, cu cat distanta de timp este mai lunga cu atat este mai greu sa se faca previziuni fine. Din acest motiv horoscopurile anuale bazate pe zodiacul modern  ofera informatii generale si de maxima importanta pentru anumite ramuri ale vietii precum relatia, cariera, finantele sau sanatatea. Informatiile din aceste horoscopuri anuale sunt scrise mult mai adesea de astrologi decat cele din horoscopurile zilnice iar informatia este menita sa picteze o imagine generala a anului ce va urma.

Toate aceste previziuni se bazeaza pe ziua de nastere a persoanei ce la randul ei determina zodia fiecaruia.  Acest tip de horoscop este horoscopul solar insa pe langa acesta exista si semnele lunare si ascendentul. Aceste din urma detalii necesita date mult mai concrete precum ora exacta a nasterii si chiar locatia. Cu cat astrologul are parte de informatie mai completa cu atat si previziunile vor fi mai putin generale si mult mai exacte.

Faptul ca data nasterii este cea mai exacta modalitate de prezicere a horoscopului este demonstrata prin faptul ca din cele mai vechi timpuri acesta a fost criteriul dupa care ramurile locale ale astrologiei, fie ca este vorba de horoscopul chinezesc sau indian, isi bazeaza predictiile.

Pe langa zodii, ziua nasterii influenteaza un alt criteriu important in horoscop si anume elementul.

Diverse perioade ale anului si implicit diverse zodii apartin diverselor elemente, astfel:
  • Semnele de foc precum Berbecul, Leul si sagetatorul sunt ‘focoase’ : temperament exploziv, pasionale, creative si directe.
  • Semenele de pamant precum Taurul, Fecioara si Capricornul sunt stabile si senzuale.
  • Semnele de Aer  precum Gemenii, Balanta sau Varsatorul au inclinatii intelectuale, sunt schimbatori si incapatanati.
  • Semenele de Apa precum Scorpionii, Pestii si Racii sunt intuitivi, spiritual si  enigmatci.
Iata deci cum la nasterea fiecaruia asezarea astrelor pe bolta cereasca dicteaza nu doar cursul vietii ci si personalitatea, punctele forte si slabiciuniile fiecaruia iar apeland la un astrolog priceput, data nasterii este de ajuns pentru a afla toate aceste  mistere.

Revista online Avantaje.ro te invata cum sa te folosesti de horoscop pentru a-ti gasi partenerul ideal in afaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu