Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 30 iunie 2017

Avantajele hostingului dedicat

Afacerile mari si mici se intalnesc cu o gama larga de optiuni pentru gazduirea site-ului web, a aplicatiei web sau a serverului de e-mail. Optiunea cea mai frecventa  este gazduirea partajata, unde resursele unui singur server sunt partajate de un numar de site-uri diferite. Click aici pentru mai multe detalii.

Dar o companie care cauta mai multa putere si control poate avea nevoie de un furnizor de servicii care ofera hosting dedicat. Cu hosting dedicat, un client inchiriaza un server de la un furnizor dedicat de gazduire si utilizeaza exclusiv resursele serverului respectiv. 

Furnizorul lucreaza cu clientul pentru a oferi CPU, RAM si spatiul pe disc de care au nevoie. Furnizorul construieste si intretine serverul, eliminand costurile initiale ale unei companii de a-si achizitiona propriile servere.

Unele avantaje ale alegerii unui furnizor de hosting dedicat sunt:

1. Resursele de server nu sunt partajate

Cand alegeti un furnizor dedicat de gazduire, veti obtine resursele complete ale serverului unic. Nu aveti nevoie sa va faceti griji cu privire la alte site-uri care blocheaza procesorul si RAM-ul serverului. Cu un server dedicat, puteti fi siguri ca scripturile rau intentionate care ruleaza pe un alt site web sau spike-urile in utilizarea latimii de banda nu vor incetini serverul.

2. Performanta imbunatatita si securitate

Alegerea unui furnizor dedicat de gazduire garanteaza timp maxim de uptime pentru site-ul vostru. Shared hosting este adesea cea mai buna solutie pentru site-urile cu trafic redus sau mediu. In cazul in care site-ul primeste mult trafic, totusi, serverele dedicate ofera mai multa stabilitate si mai multa fiabilitate decat gazdele partajate.

Cu un server dedicat, puteti sa fiti sigur ca nu partajati spatiu cu un site rau intentionat sau cu un potential spammer. Gazduirea dedicata permite o securitate sporita, deosebit de importanta pentru companiile care manipuleaza tranzactii sensibile prin FTP sau SSL.

3. Flexibilitate

Un server dedicat permite unui client flexibilitatea de a personaliza serverul la nevoile unice  pe care le are pentru procesor, memorie RAM, spatiu pe disc si software. Cu ajutorul gazduirii partajate, un client este limitat la aplicatiile, software-ul si mediul de operare deja incarcate pe server. Acestea pot oferi fie software-ul clientului de care nu are nevoie sau pot lipsi lucrurile de care clientul are nevoie.

Un server dedicat le permite organizatiilor sa se adapteze la nevoile lor. Ei pot alege platforma si software-ul de care au nevoie, permitand mai mult control asupra modului in care este configurat serverul dedicat.

4. Adresa IP unica

Fiecare server are propria adresa IP unica. Cu gazduire partajata, inseamna ca voi distribuiti o adresa IP cu mai multe site-uri web. Daca unul dintre vecinii vostri este un site de spam sau un site pentru adulti, acest lucru ar putea insemna ca site-urile voastre vor fi trase in jos.

Cu hosting dedicat, aveti un server dedicat, care are propria adresa IP unica. Acest lucru este deosebit de important daca sunteti un site web de comert electronic care necesita SSL pentru procesarea cartilor de credit.

5. Nu exista cheltuieli generale pentru cumpararea sau intretinerea echipamentului

Daca o companie are nevoie de un server dedicat, dar nu are timpul sau resursele necesare pentru a gestiona un server in sine, hostingul dedicat este un mod ieftin de a accesa resursele unui server complet configurat. Un furnizor dedicat de gazduire gestioneaza costurile de construire si intretinere a echipamentului de servere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu