Post Top Ad

evomag.ro

marți, 20 iunie 2017

Importanta unui set de anvelope potrivite


Anvelopele sunt singura si cea mai importanta legatura pe care autoturismul o are cu asfaltul. Din acest motiv, un set de cauciucuri potrivit poate influenta complet senzatia de condus si siguranta lui. Majoritatea soferilor tind sa aleaga anvelope ieftine, si nu dupa proprietatile pe care le ofera insa, doar dupa pretul lor. Acesta metoda de alegere este in detrimentul soferului pe termen lung, poate duce atat la costuri mai mari in timp, la o calitate scazuta a condusului si o siguranta indoielnica. Dezabatem in detaliu aceste efecte pe care o anvelopa poate avea asupra intregii experiente de condus si nu numai
 

1)      Un set de anvelope potrivite face diferenta in situatii critice

In cazul unei franari bruste de urgenta, o diferenta de 1-2 m face diferenta intre un accident si o situatie la limita. Aderenta unei anvelope si capacitatea ei de a stopa masina, difera de la un profil de anvelopa la altul. Cu cat indicele de aderenta este mai aproape de A, cu atat anvelopa reduce distanta de franare. Pentru siguranta sporita, se recomanda o anvelopa cu clasa aderenta cat mai aproape de A.

2)      Anvelopele afecteaza consumul

In functie de rezistenta la rulare pe care o anvelopa o manifesta, consumul de carburant poata fi marit, scazut sau ramane constant cu media normala. Diferenta de consum poate ajunge pana la 1 L la 100 km, in functie de dimensiunea anvelopei si stilul de condus pe care il aveti. Clasa de consum este indicatorul pe care sa-l urmariti daca doriti sa alegeti o anvelopa care sa mentina un consum de carburant la limite normale. Acest aspect este important in cazul unor anvelope iarna

3)      Anvelopele afecteaza performanta masinii

Indiferent ca aveti un stil de condus sportiv sau unul preventiv, performanta masinii este afectata in totalitate de catre un set de anvelope. In functie de clasele de performanta, timpul de accelerare poate scadea, sau creste cu pana la 1 secunda in functie de dimensiunea anvelopei. Distanta de franare poate fi marita sau scazuta cu pana la 3 m, in functie de dimensiunea anvelopei.


4)      Anvelopele potrivite afecteaza comfortul resimtit     

Daca conduceti pe distante lungi si la viteze ridicate, auziti zgomotul in habitaclu pe care anvelopele il fac la rulare. O clasa de zgomot ridicata poate mari sunetul pe care anvelopele il scot la rulare cu pana la 3 decibeli, in functie de dimensiunea anvelopei. Aceasta crestere poate avea un impact asupra calitatii condusului, iar efectele se resimt in special in timpul voiajelor pe distante lungi.Putem concluziona astfel ca un set de anvelope potrivit, poate influenta complet experienta de condus. In functie de modelul de cauciuc ales, experienta poate fi influentata in bine sau in rau. Prin urmare, fiti atenti la ce modele de anvelope online cumparati si nu faceti rabat la calitate din motive de pret. Investitia se amortizeaza rapid, daca conduceti regulat, caliteatea condusului fiind imbunatatita considerabil. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu