Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 23 iunie 2017

Noi mijloace de transport in comun pentru Bucuresti

Primarul Bucurestului, Gabriela Firea promite innoirea flotei mijloacelor de transport in comun in Bucuresti. Aceasta sustine ca va achizitiona 400 de autobuze, 100 de tramvaie si 100 de troleibuze. Acestea sunt vehicule de ultima generatie care dispun de norme de poluare Euro 6 si sunt bine venite deoarece in mod normal mijloacele de transport in comun trebuie date in folosinta 10 ani, termen limita care a fost cu mult depasit.

Transportul public in Bucuresti este responsabilitate RATB si este una dintre cele mai dense din Europa, incluzand o retea de autobuze, tramvaie, troleibuze. Statisticile spun ca zilnic 2,4 milioane de oameni folosesc aceste mijloace de transport.


Pe langa inlocuirea flotei de mijloace de transport in comun, se vor crea benzi unice pentru RATB, avand ca scop fluidizarea traficului. Insa la instalarea primei benzi de acest fel ce face legatura intre Baneasa, Piata Presei Libere si Piata Chares de Gaulle, soferii din trafic nu au reactionat foarte bine.
Aglomeratia care s-a produs in zona Piata Presei Libere si Piata Chales de Gaulle s-a dublat odata cu montarea separatoarelor care au format banda destinata exclusiv autobuzelor. Situatia nu a fost tocmai roz, ba dimpotriva, mult stres si cozi de de masini intinse pe kilometri. Soferii nu au reactionat deloc bine, punand la zid Primaria Capitalei.

In prezent s-a renuntat la banda de autobuz si retragerea restrictiilor soferilor de a circula pe aceasta, urmare a punctelor slabe ale benzii unice pentru circulația transportului public. Proiectul urmeaza a fi implementat imediat dupa incheierea cursurilor scolare, asteptam sa vedem exact cum si cand se va intampla acest lucru. Aceasta masura ar fi binevenita avand ca scop deplasarea populatiei cu mijloacele de transport in comun decat cu masina proprie, si astfel fluidizarea traficului datorita unui numar mai mic de autoturisme pe sosea.

Oriunde v-ati deplasa vara aceasta, fie in concediu fie in oras cu diferite treburi, orice mijloc de transport ati utiliza, va recomandam Calculator Distante Rutiere, o aplicatie gratuita care va informeaza despre traseul pe care doriti sa il urmati prin a va oferi urmatoarele informatii: cel mai scurt traseu, distanta rutiera de parcurs. Este un tool care va indica si variante ocolitoare mai putin aglomerate, precum si diferite strazi sau puncte din Capitala si din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu