Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 23 iunie 2017

Transilvania Train, o experienta inedita

Transilvania este una dintre cele mai frumoase regiuni ale tarii, fiind incarcata de istorie si de traditii care au atras multi turisti din Romania si din strainatate aici. Pentru a pune in valoare aceasta regiune intr-un mod cat mai inedit, a aparut Transilvania Train!

In perioada 31 august-3 septembrie, cei doritori sa descopere Ardealul si cultura saseasca se pot imbarca intr-o calatorie cu trenul cu siguranta magica. Plecarea se face din Brasov, iar printre orasele care vor fi tranzitate se numara Saschiz, Sighisoara, Alba Iulia sau Fagaras.

 


Trenul cu care se va efectua cursa este inchiriat de la CFR, iar preturile incep de la 584 de euro pentru o persoana cazata intr-o camera single. Chiar daca pare scump pentru o vacanta, merita cu siguranta, avand in vedere propunerile de petrecere a acestor zile!

Pe parcursul calatoriei, se vor organiza tot felul de activitati menite nu numai sa ii distreze pe pasageri, ci si sa le ofere lectii de istorie si oportunitati de a-si face noi prieteni sau de a cunoaste cultura incredibila a sasilor. Ce ziceti de o cina in aer liber, o degustare de vin sau de o sesiune de tiglarie?

Organizatorii au incercat sa ofere cat mai multe momente memorabile celor care se inscriu, asa ca excursia include participarea la concertul Filarmonicii din Sibiu, concertul de orga al Bisericii din Sebes si un tur al satelor sasesti Fiser, Rupea, Viscri, Saschiz, Roades, Crit, Cloasterf si Mesendorf. Zona se numara printre preferatele printului Charles, asa ca nu ratati ocazia de a o vizita!

Programul pentru cele 4 zile:

Prima zi
Se pleaca din Brasov, se viziteaza zona Haferland cu satele sasesti si se pleaca spre Sighisoara, care poate fi vizitata pe timp de seara/noapte.

A doua zi
Din Sighisoara se pleaca spre Medias, unde turistii vor participa la diverse workshopuri, se vor plimba pentru a descoperi regiunea, iar apoi vor pleca spre Alba Iulia. Aici se va face turul cetatii, pe care nu ar trebui sa ratati sa o vedeti macar o data in viata si, daca este posibil, sa asistati la ceremonia de schimbare a garzii!

A treia zi
A treia zi este dedicata Sebesului (in biserica evanghelica de aici, care adaposteste si o orga din 1893, va fi sustinut un concert de muzica clasica si corala), mancarurilor transilvanene delicioase si peisajelor din Marginimea Sibiului. La Avrig se va organizeaza un picnic in aer liber, iar seara se ajunge la Sibiu.

Ultima zi
Plimbarea prin Piata Mica va fi continuata de o vizita la cetatea Fagarasului si de drumul inapoi la Brasov.
Programul detaliat este disponibil pe site-ul oficial. Sigur, este un program incarcat, insa va va oferi o imagine autentica a Transilvaniei!

Mai mult decat atat, nu trebuie sa va faceti griji pentru transport, nu veti fi obositi din cauza condusului – ceea ce reprezinta un mare avantaj al mersului cu trenul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu