Post Top Ad

evomag.ro

luni, 3 iulie 2017

Afla cum sa ai grija de marfa ta. 4 sfaturi pentru orice comerciant!

Comertul, precum orice alt domeniu de afaceri, este unul in care trebuie sa se acorde o atentie deosebita cu privire la calitatea marfurilor, implicit increderea ce este oferita clientilor. In acest sens, orice comerciant trebuie sa fie atent la anumite aspecte ce tin de depozitarea acesteia. Care sunt acestea? Ei bine, le vom prezenta in cele ce urmeaza:

      1. O gestionare cat mai eficienta

Primul aspect pe care trebuie sa-l aiba in vedere orice comerciant este cel referitor la administrarea cat mai eficienta a marfurilor. Indiferent cat este vorba de o etapa de productie, de intermediere sau de furnizare directa catre clienti, marfa trebuie sa fie gestionata corespunzator, iar in acest sens ne referim la cantitatea inregistrata, aranjarea corecta si implicit o buna organizare, astfel incat sa ajunga in timpul si locul necesar in orice situatie.


2. Stocarea intr-un depozit special amenajat

Atunci cand vorbim de marfa este imperios necesar sa aducem in discutie si depozitarea acesteia. Este probabil cel mai important aspect de care trebuie sa se tina cont pentru a pastra calitatea produselor.
Realizarea si amplasarea unui depozit trebuie sa se faca tinand cont de tipul de marfa existent, cantitatea acesteia si, bineinteles, modul de transport. Din toate aceste punct de vedere anterior mentionate, depozitul trebuie sa facilitate si sa maximizeze intregul proces de distributie, astfel incat sa existe un randament cat mai crescut.

3. Infrastructura adecvata

Trebuie realizat faptul ca marfa se afla intr-o dinamica permanenta, aceasta nu este doar depozitata. In cadrul unui depozit marfa trebuie sa fie incarcata, descarcata, verificata, mutata, astfel incat prezinta un efort destul de ridicat.

Pentru a eficientiza intreaga activitate ce se desfasoara in cadrul unui depozit este mai mult decat necesar sa se beneficieze de o infrastructura adecvata. Din acest punct de vedere, in cadrul unui depozit e firesc sa existe tot felul de stivuitoare, carucioare industriale si alte obiecte care sa faciliteze si sa usureze simtitor transportul marfurilor.

Mai mult decat atat, e important sa se tina cont de nivelul de performanta al acestei infrastructuri. Ce inseamna asta? Sa luam cel mai simplu exemplu – rotile ce sunt folosite in cadrul acelor carucioare industriale. Acestea trebuie sa usureze cat se poate de mult efortul depus pentru a deplasa marfa, iar totodata sa prezinte o rezistenta cat mai ridicata. De ce? In foarte multe dintre situatii aceste carucioare transporta paleti ce au greutati destul de mari, astfel incat se exercita o presiune ridicata asupra rotilor si componentelor ce stau la baza acestora.


4. Conditii prielnice

De asemenea, atunci cand vine vorba de marfa este firesc sa se tina cont de natura acesteia. Unele marfuri pot fi foarte perisabile, iar altele pot rezista o perioada mai lunga de timp fara mari probleme. In functie de aceste aspecte trebuie sa se ofere si conditiile propice pentru a pastra respectiva marfa cat mai mult timp si cat mai bine.

Cand ne referim la conditii trebuie sa aducem in prim plan tot ceea ce tine de temperatura, umiditate, precipitatii, altfel spus factori naturali care pot afecta starea marfurilor. Luand in parte fiecare dintre aceste aspecte, trebuie sa se acorde o atentie suficienta si sa se ajusteze celor mai bune valori, fiindca doar asa se va putea oferi cea mai buna calitate produselor stocate.  

Analizand cele discutate mai sus este foarte clar faptul ca orice comerciant trebuie sa aiba grija de marfa pe care o are in posesie, aceasta fiind direct raspunzatoare de increderea pe care o va transmite clientilor, fiind in acelasi timp si un bun indicator al seriozitatii, profesionalismului si atentiei pe care o prezinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu