Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 7 iulie 2017

Bucurestiul la pas, un mod placut de a petrece sfarsitul de saptamana

Capitala tarii este un loc cu adevarat impresionant, este o sursa de relaxare, o lectie de istorie, pentru cei ce doresc sa descopere cele mai impresionante si mai putin cunoscute obiective turistice. Lasand la o parte celebrele obiective turistice - Palatul Parlamentului, Muzeul Taranului Roman, Centrul Istoric, Muzeul National de istorie Naturala Grigore Antipa si Gradina Botanica, pot fi descoperite adevarate oaze de recreere.

Singurul obiect ce nu trebuie sa lipseasca amatorilor care doresc sa afle tainele ascunse ale capitalei este dispozitivul pe care se poate gasi rapid si usor harta strazi Bucuresti. Astfel vanatoarea de obiective devine mai placuta.


Casa Maria Mihailescu (Mita Biciclista)

Mita Biciclista a ramas in istorie ca fiind prima femeie care a pedalat pe Calea Victoriei imbracata in pantaloni, la inceput de secol 19. Maria Mihailescu, a fost o femeie cocheta, a impresionat puternic personalitati importante ale vremii: Octavian Goga, Regele Ferdinand, Regele Portugaliei. Fosta locuinta a Mitei poate gasita pe Strada Amzei nr. 9 Bucuresti. Casa cu o impresionanta arhitectura se gaseste in apropiere de Calea Victoriei.

Palatul CEC - o imbinare inedita a stilului Gotic cu elementele arhitecturale franceze

Tot in zona, pe Calea Victoriei nr 13, poate fi descoperita o bijuterie arhitecturala: Palatul CEC. Cladirea construita pe locul in care a fost daramata manastirea si hanul Sf. Ioan Cel Mare (sec. XVI), poarta amprenta celebrului arhitect Paul Gottereau si imbina spectaculos elemente ale stilului gotic cu elementele arhitecturale franceze de la sfarsit de secol XIX. In aceasta cladire impunatoare functioneaza sediul central al CEC Bank.

Fortul 13 Jilava - o lectie inedita de istorie

La marginea Bucurestiului in comuna Jilava pe strada Sabarului nr. 1, poate fi descoperit cel mai impresionant centru militar din tara. Fortul 13 face parte din centura de fortificatii a Bucurestiului si poarta semnatura celebrului arhitect belgian Henri Alexis Brialmont. Cladirile care formeaza ansamblul militar au fost construite in aproximativ 20 de ani, iar bugetul alocat a fost impresionant pentru acea vreme de 111.5 milioane lei aur.

Dupa al doilea Razboi Mondial, fortul a fost folosit de conducerea comunista pentru a-i intemnita pe detinutii politici considerati de regim periculosi. Aceasta constructie trebuie vizitata, pentru ca este un monument cu valoare arhitecturala deosebita si in acelasi timp un loc unde a fost scrisa o fila din istoria moderna a tarii noastre.

Casa Melik - cea mai veche constructie in stil traditional

Casa Melik este una dintre cele mai vechi case negustoresti. Construita la mijlocul secolului XVIII de catre Hagi Kevork Nazaretoglu, a fost lasata mostenire si locuita din generatie in generatie. In prezent casa Melik gazduieste Muzeul Theodor Pallady. Pe langa elementele de arhitectura deosebite pot fi admirate cele peste 800 de opere ale celebrului pictor roman. Intre operele muzeului pot fi analizate si piese exceptionale ce poarta amprenta unor celebrii pictori si graficieni: Serafina Raur, Gheorghe Raut, Lubin Baujin, Edmond Aman Jean, Carolus Duran, Camille Corot. Casa Melik este un monument istoric protejat prin lege, aceasta se afla inca in posesia familie Melik. Casa Melik - poate fi vizitata la adresa din strada Spatarului nr.22.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu