Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 21 iulie 2017

Ceaiul verde – o bautura excelenta pentru sanatate. Afla de ce!

Starea de sanatate este cu siguranta cel mai important lucru pe care trebuie sa-l avem in vedere, iar in acest sens alimentatia, implicit bauturile pe care le consumam, joaca un rol deosebit.

Natura ne-a oferit si continua sa ne ofere tot ceea ce e necesar pentru a ne mentine corpul in cea mai buna forma, iar organismul sa functioneze la cei mai buni parametri. Cu toate acestea, e important sa cunoastem sursele benefice si sa le selectam mereu cu atentie.

Avand in vedere aceste aspecte, vom prezenta in continuare de ce este consumul de ceai verde atat de benefic sanatatii, pe langa aroma si gustul ce imbie simturile celor care-l savureaza.

Detoxifica organismul

Dupa cum am punctat si in ideile anterioare, alimentatia conteaza foarte mult pentru starea de sanatate, iar din pacate stim cu totii cat poate fi de greu sa ai grija de acest aspect in conditiile in care timpul niciodata nu e suficient, mancam pe fuga si alergam zi de zi in tandem cu ritmul cotidian. Rezultatul e acumularea unor toxine in organism, ca urmare a substantelor nocive din multe alimente si preparate.  

In aceste conditii, consumul de ceai verde poate fi mai mult decat o experienta placuta si anume o adevarata gura de sanatate. Este cunoscut efectul acestuia asupra organismului, implicit asupra toxinelor acumulate, fiind un puternic detoxifiant.

Ajuta la slabire

Un alt efect ca urmare a unei nutritii improprii este excesul de grasime, ceea ce duce evident la ingrasare. Ei bine, pe langa faptul ca este un puternic antioxidant si detoxifiant, ceaiul verde, mai exact taninurile ce se regasesc in cadrul acestuia, ajuta pentru a se reduce absorbtia de lipide si glucide.

Prin urmare, persoanele care isi doresc sa elimine excesul de grasime si sa aiba o silueta de invidiat ar trebui sa includa in dieta zilnica consumul de ceai verde. Sa mai aducem in discutie faptul ca numeroase studii au demonstrat ca daca este servit inainte de masa vom putea controla mult mai bine apetitul? Este destul de evident ca acest tip de ceai e unul perfect pentru persoanele aflate la dieta.

Reduce riscul de aparitie a cancerului

Dezechilibrul stilului de viata nu face decat sa predispuna organismul unor numeroase afectiuni si boli, printre care si cancerul, parca din ce in ce mai des intalnit. Din acest motiv au luat nastere si tot felul de studii, respectiv cercetari, care au ajung la concluzia ca unele substante pot impedica aparitia cancerului, se pot lupta cu acele celule afectate si in felul acesta nu le lasa sa se dezvolte si sa se inmulteasca.

Daca din punct de vedere al tratamentului cancerului nu sunt date concrete cu privire la consumul de ceai verde, e cunoscut faptul ca acesta e bogat in flavonoide si polifenoli, ce au ca efect prevenirea cancerului de piele, a celui pancreatic, de prostata, ovarian sau chiar si a celui pulmonar.

Prin urmare, cei ce consuma ceai verde vor avea parte de efecte benefice majore pentru starea de sanatate a organismului, insa alegerea acestuia trebuie sa puna pret pe calitate si modul de realizare. O buna recomandare sunt produsele oferite pe site-ul livadacuceai.ro, locul ideal pentru iubitorii acestor bauturi atat de propice sanatatii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu