Post Top Ad

evomag.ro

joi, 27 iulie 2017

Importanta terapiei vampir si cum poate fi aplicata

Azi, injectiile cu plasma bogata de trombocite – Terapia Vampir - pot ameliora durerea cauzata de o varietate de functii si conditii, insa putine persoane stiu ca acest tip de tratament a fost initiat in jurul anului 1987 si a fost folosit pentru prima data dupa o interventie chirurgicala pe cord deschis.

In prezent, Terapia PRP poate fi aplicata incepand cu tratamentele faciale si in cazuri de alopecie, pana la leziuni articulare. Deoarece proprietatile de regenerare oferite de plasma bogata de trombocite sunt inestimabile, Terapia Vampir este preferata intre procedurile medicale, mai ales atunci cand vine vorba despre dureri articulare.


Sangele unei persoane contine mai multe componente, inclusiv plasma si celule rosii si albe de sange. Trombocitele sunt cunoscute pentru rolul lor in coagularea sangelui. Contin factori de crestere, precum proteinele, ??care ajuta la vindecarea ranilor. Studiile au aratat ca acesti factori de crestere care se concentreaza si se injecteaza in zona afectata pot accelera rata la care organismul se vindeca.

Tratamentul plasmei bogate in plachete poate fi utilizat pentru a trata boli, precum:
  • Tendoane afectate;
  • Muschii si ligamentele afectate;
  • Leziuni tisulare;
  • Artrita genunchiului.
Desi este o terapia relativ noua, Terapia Vampir a castigat increderea multor persoane. Multi sportivi celebri au folosit un tratament cu plasma bogata in trombocite pentru a se recupera, inclusiv jucatorul de baschet Kobe Bryant si jucatorul de tenis Rafael Nadal. Ambii sportivi folosesc plasma bogata in trombocite pentru a-si trata genunchii.

Deoarece plasma bogata in plachete provine in totalitate din sange, exista un risc redus de a fi respinsa de corpul uman  sau de orice alta complicatie. Interventiile chirurgicale la nivelul articulatiilor trebuie sa fie rezervate pentru problemele cele mai grave. Acestea necesita spitalizare si o lunga perioada de recuperare, ceea ce inseamna ca trebuie ca persoana in cauza va avea nevoie de repaus. Cu PRP, nu va mai fi nevoie de internare - procedura se poate face in aproximativ doua ore in cabinetul unui medic specialist. In multe cazuri, pacientii se pot intoarce la  locul de munca imediat dupa finalizarea Terapiei PRP. Costurile terapiei depind de numarul de injectii primite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu