Post Top Ad

evomag.ro

marți, 18 iulie 2017

Tot ce trebuie sa stii despre hidrofoare

Locuiesti la curte? Atunci sigur stii ce este un hidrofor si de ce este acesta necesar. Fara un astfel de dispozitiv, alimentarea locuintei si a gospodariei cu apa curenta devine un chin, avand in vedere ca apa este necesara atat pentru gradinarit, cat si pentru treburile casnice si spalare.

Hidroforul – ce este acesta si la ce foloseste?

Este vorba despre o sursa de alimentare cu apa, in scop casnic, dar si pentru diverse activitati zilnice, ca si pentru gradinarit. Reprezinta o solutie economica, eficienta si silentioasa. Acesta este ideal in calitate de sistem de alimentare cu apa si prezinta rezistenta la coroziune.

In dotarea echipamentului intra o pompa de inox, care are rolul de a pompa apa la o presiune prestabilita. Altfel spus, prin aceasta este impiedicata comunicarea dintre apa filtrata in hidrofor si mediul in care acesta exista. Dispune si de un sistem care iimpiedica orice contact al apei cu impuritatile si corpurile straine ce provin din mediul extern. Dispozitivul functioneaza dupa un mecanism simplu de sustragere, filtrare si pompare.

Orice astfel de dispozitiv include un vas care contine o perna de aer. Atunci cand aceasta pierde din aer, presiunea scade, ceea ce cauzeaza functionarea necorespunzatoare a pompei din hidrofor.

Care este modul in care functioneaza echipamentul?

Un hidrofor care functioneaza corespunzator este cel care atunci cand porneste actioneaza indelung. In situatiile in care dispozitivul porneste doar pentru o perioada scurta de timp, este un semn ca acesta prezinta o defectiune.

Fiecare hidrofor include un vas, de diverse  dimensiuni, care atunci cand nu prezinta calitatea ideala, este predispus defectiunilor. Din fericire piata ofera piese de schimb pentru acestea, astfel ca cei care doresc achizitionarea unui vas hidrofor 300 l sau orice alta cantitate, gasesc ceea ce doresc atat in cadrul unui magazin fizic, cat si a unuia online, precum este shop-einstal.ro.

De cele mai multe ori insa, problema apare la nivelul  pernei de aer, aceasta fiind principala resposabila atunci cand se defecteaza aparatul. Cand se pierde din presiune pompa nu mai este semnalizata corect. In vederea remedierii acestei probleme, este necesara refacerea presiunii din perna de aer. In acest sens este necesara deconectarea hidroforului de la sursa de alimentare, inchiderea robinetului de intrare si eliminarea apei din instalatie, pana in momentul in care ceasul de presiune ajunge la valoarea 0.

Un alt aspect ce trebuie avut in vedere in acest sens este inchiderea circuitului de la pompa din casa. Presiunea trebuie adusa la 1.6 atmosfere si apoi urmeaza reconectarea hidroforului la curent. Oricine doreste sa investeaca intr-un hidrofor trebuie sa stie ca factorul cheie in functionarea optima a acestuia consta in numarul de porniri si opriri.

Presostatul reprezinta o alta componenta importanta. Si prin intermediul acestuia se poate pierde din presiune. Cu toate acestea, piata ofera si presostate electronice, ideale de montat pe structura manometrului.

In vederea achizitionarii unui hidrofor, este important de avut in vedere numarul de consumatori, al bailor dintr-o locuinta, precum si frecventa de consum. Atunci cand este vorba despre un rezervor mai mare, numarul de porniri va fi unul mai mic. In situatia in care acesta este mic, aparatul va porni chiar si la consumul cel mai mic de apa. In majoritatea cazurilor, acesta va porni atunci cand rezervorul va fi golit pe jumatate.

Nu uita, pentru orice problema exista o solutie. Astfel, daca ai nevoie de inlocuirea unui vas hidrofor 300 l sau alt tip, vei gasi intotdeauna rezolvarea ideala pe shop-einstal.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu