Cele mai frecvente greseli pe care le fac soferii cand cumpara statii cb

Nu toti conducatorii auto stiu cum sa aleaga statia cb potrivita, greselile pe care le face marea majoritate a acestora repetandu-se in mod frecvent. Ca sa stii mai exact la ce anume ma refer, iti prezint mai jos o lista de greseli pe care nu trebuie sa le comiti atunci cand planuiesti sa investesti intr-un nou echipament. 
1# Sumele cheltuite pe statiile cb sunt mult prea ridicate!
Multi fac greseala de a cumpara statii de emisie – receptie scumpe, doar pentru ca spera ca astfel dispozitivul va functiona corespunzator. Problema consta deci in faptul ca atentia este centrata asupra aspectelor nepotrivite. Fiecare statie in parte dispune de o serie de functii, unele poate inutile. Care este rostul achizitionarii uneia care vine insotita de multe optiuni care in realitate nu folosesc la nimic? 
Solutia potrivita in acest sens este achizitionarea unui model din gama variata de statii cb care sa raspunda strict nevoilor. 
2# suma investita in antena este prea mica
Dupa ce statia a costat o avere, antena este aleasa dupa pretul cel mai mic. Este problema si motivul principal pentru care statia nu receptioneaza de la distanta dorita. Este vorba despre determinantul cel mai mare de performanta, motiv pentru care trebuie sa acorzi o atentie deosebita achizitionarii sale. 
Da, am putea spune ca este mai importanta chiar si decat puterea de emisie. 
Solutia ideala in acest sens este sa sa eviti prima greseala pe care am mentionat-o pentru a beneficia de bugetul necesar achizitionarii unei antene corespunzatoare. 
3# este necesara calibrarea antenei
Nu poti sa te astepti la rezultate dupa ce ai montat antena pe statie daca nu ai ajustat-o dupa nevoie. Procesul de calibrare este necesar, fiind principala problema legata de statie pe care o intampina soferii.   Lipsa acestuia reprezinta motivul pentru care de obicei statiile se defecteaza mai repede decat te-ai fi asteptat. 
Care este cea mai buna solutie in aceasta situatie? Un reflectometru ar putea reprezenta raspunsul de care ai nevoie. Fie ca apelezi la un service specializat pentru acesta sau il imprumuti de la un prieten, trebuie sa il folosesti pentru a te asigura ca intregul ansamblu al statiei functioneaza in cei mai buni parametri, pentru ca performanta obtinuta sa fie optima. Stiai ca atunci cand antena nu este acordata, asta poate cauza arderea statiei?
4# accentul este pus pe convenienta si nu pe performanta
In general, o antena mai lunga va fi mai performanta decat una mai scurta. De cele mai multe ori soferii aleg antenele mai mici doar pentru ca acestea sunt mai practice si mai usoar de montat si demontat, asta constituind o problema. Accentul trebuie pus pe functionalitate, iar lungimea antenei este un factor determinant in acest sens. Alegerea unei statii cb si a antenei trebuie sa aiba in vedere orice aspect ce ofera performanta. Este vorba despre o investitie si este de preferat ca aceasta sa ofere si rezultate pe masura.
Daca vrei sa folosesti statia in scop profesional, axeaza-te pe un model care sa aiba o raza de acoperire marita si neaparat o antena performanta. Este solutia pentru o receptie si o emisie corespunzatoare pe distante decente.
Asadar, daca ai cumparat pana acum o statie, insa aceasta nu a functionat asa cum te-ai fi asteptat desi ai platit o suma destul de consistenta pentru aceasta, iti recomand sa ai in vedere cele mentionate mai sus. Astfel, vei incepe sa observi performantele dorite. Acceseaza site-ul pieseautocamioane.ro pentru a descoperi cele mai bune statii cb, ce prezinta un raport calitate – pret convenabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *