Post Top Ad

evomag.ro

joi, 10 august 2017

Primii pasi pentru locuinta ta

Achizitionarea unui apartament este desigur un moment important pentru oricine. Este acel moment cand iti dai seama cat esti de stapan pe propria viata si cat de multe ai realizat pana la un punct al vietii. Ideal ar fi sa platesti cu banii jos, cash cum se spune, dar avand in vedere ce costuri implica o astfel de achizitie prea putini pot face asta.

Se spune ca daca iti doresti cu adevarat atunci vei reusi. Ca trebui sa crezi cu tarie in planul tau si sa nu te abati de la el pentru reusita. Asadar, daca intentia este sa iti cumperi o locuinta, daca esti in cautare de apartamente noi Brasov sau in orice alt oras, iata care sunt si primii pasi pentru locuinta ta:
·         In primul rand gandeste-te la un apartament nou, in defavoarea celor vechi. Asta pentru ca ai numeroase avantaje, mai cu seama cele ce vin din folosirea unor materiale noi si mult mai eficiente. Ai mai multa siguranta in rezistenta casei, cat si in eficienta sa termica spre exemplu.
·         Alege o zona de interes pentru tine. Asta inseamna sa te raportezi la nevoi zilnice precum mijloacele de transport in comun, statiile cele mai apropriate de metrou, zona scolii, a bisericii, piata etc.
·         Aparte de zonele practice, ai dori sa ai in vedere si cat de bine cotata este o zona. Cele marginase sunt poate mai ieftine insa aduc un disconfort si poate un minus in ceea ce priveste siguranta ta. Zona industriala nu este deloc indicata, zona zero este de regula si cea mai scumpa.
·         Cand iti achizitionezi o locuinta ar trebui sa ai in vedere de la bun inceput lucrarile cele mai complexe. Este cu mult mai greu cand vine vorba de a monta o centrala cand deja locuiesti acolo. Prefera sa ai toate dotarile sau cel putin cele mai importante.
·         Conteaza etajul? Daca esti din sfera familistilor ai putea sa consideri sa nu ai de urcat mai mult de 2 etaje. Doar ca nici nu poti sti incotro o va lua viata astfel ca nu te poti limita. Sfat: daca ajungi sa achizitionezi un apartament la etajul 4 al unui bloc, te poti gandi si la avantajul ulterior de a detine si mansarda - o poti transforma in zona de relaxare.

Conteaza vecinii? Daca ne raportam la cum se desfasoara lucrurile in strainatate, vecinii au un cuvant de spus. In acest sens, exista si o comisie a celor care decid daca o anumita persoana merita sa se mute intr-un complex rezidential. Pana la urma conteaza siguranta si linistea celor din jur. Asta ii poate asigura si viitorului proprietar ca are parte de oameni seriosi in jur. Poate pentru ca e prea greu de contorizat asta, unii se gandesc la limita de varsta a vecinilor pentru o mai usoara integrare; ai putea, daca consideri asta relevant, sa te interesezi si despre aceste aspecte.

Bucuria si posibilitatea extraordinara de a achizitiona un apartament nu se compara cu nimic. Asa ca iti vei dori sa tii cont de anumite detalii. Tu cu ce incepi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu