5 greseli pe care sa nu le faci atunci cand alegi un sistem de incalzire

Alegerea unui sistem de incalzire e una pe care trebuie sa o facem cu totii la un moment dat, asta bineinteles daca ne dorim sa avem parte de un grad optim de confort termic. Iti doresti sa faci o alegere excelenta, sunt convins de lucrul asta. Ceea ce rezulta in faptul ca sistemul de incalzire trebuie sa fie ales din punct de vedere al eficientei si a randamentului pe care-l prezinta.

Ca sa te ajut iti voi prezenta cateva greseli, de altfel des intalnite in astfel de situatii, pe care sa le eviti de fiecare data cand vrei sa faci o astfel de achizitie. Sistemul de incalzire e o ivnestitie importanta si trebuie sa tii cont de fiecare aspect pe care-l vom discuta in continuare.

#1 Sa pui pretul pe primul loc

Asa cum am mentionat si ceva mai sus, alegerea unui sistem de incalzire trebuie sa fie vazuta in primul rand ca pe o investitie. Prin urmare, calitatea, fiabilitatea si eficienta sunt cele mai importante detalii, insa ce-i drept si pretul poate juca de multe ori un factor decisiv in alegerea facuta.

De altfel, alegerea unei centrale termice poate fi usor de suportat daca se alege locul potrivit. Poti gasi ca de exemplu pe centrale-lemne-liepsnele.ro oferte in care poti cumpara una in 6 rate fara dobanda.

#2 Sa nu fie suficient de puternic

Trebuie sa intelegi ca spatiul in care locuiesti poate fi mai mic sau mai mare, asta nu inseamna ca orice sistem de incalzire ai alege va face si fata. Asadar, trebuie sa alegi unul care sa fie suficient de puternic pentru suprafata pe care trebuie sa o incalzesti.

Ultimul lucru pe care ti-l doresti e sa investesti intr-un sistem de incalzire pentru a constat mai apoi ca atunci cand functioneaza la capacitate maxima nu face fata intregii tale locuinte. Evita astfel de situatii si reaminteste-ti ideile pe care le voi spune si la greseala #4.

#3 Sa nu acorzi atentie combustibilului

Odata ce ai cumparat o centrala termica nu inseamna ca e gata, nu mai ai si alte costuri. Ba dimpotriva, aceasta trebuie sa functioneze pe baza de ceva, nu-i asa? Indiferent ca alegi una pe gaz, curent eletric sau lemne, trebuie sa te asiguri ca ai la indemana combustibilul respectiv si ca este rentabil.
Probabil cea mai buna alegere pe care o poti face in acest sens e lemnul. O centrala performanta va putea sa functioneze pe baza nu doar de lemn, dar si alte produse secundare, precum carbune, rumegus, brichete sau deseuri din lemn.

#4 Sa nu fii atent la specificatii si modul de intretinere

Verifica cu atentie puterea fiecarei centrale termice, detaliile tehnice, iar in cazul in care nu intelegi nu ezita sa pui intrebari. Vei gasi mereu pe cineva care sa te lamureasca si sa-ti explice cum te poate ajuta centrala termica respectiva.

De asemenea, incearca sa te orientezi catre un sistem de incalzire care sa fie usor de folosit si intretinut. Fii atent la autonomia pe care o prezinta centrala termica la o incarcare, precum si cat e de usor sa o cureti mai apoi.

Stiai ca sunt centrale termice pe lemne care pot arde chiar si 5 zile cu o singura incarcatura de carbune? Cele de care-ti vorbesc sunt produse de catre Liepsnele – un nume cu adevarat mare in acest domeniu. De altfel, cei care aleg cazane pe lemne Liepsnele au afirmat ca functioneaza fara probleme, arderile sunt aproape complete si durata de viata e foarte ridicata.

#5 Sa cumperi dintr-un magazin nespecializat

Ultima greseala de care trebuie sa te feresti e cea legata de locul din care cumperi o centrala termica. Orienteaza-te mereu catre distribuitori autorizati, nu doar din punct de vedere al calitatii produselor cumparate, dar si datorita serviciilor post-vanzare, precum garantie, montaj, reparatii, etc. 
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente