🚗🚕🚕🚗 SUBSCRIBE pe canalul nostru de YouTube. Abonează-te acum !!!

Cât de populară a devenit liposucția abdominală

Se spune că istoria chirurgiei estetice a început în urmă cu puțin peste 100 de ani, mai precis în 1916, când unui marinar englez rănit în Primul Război Mondial i s-a făcut, în zona feței, primul transplant de piele. Operația, care avusese loc în Anglia, fusese o reușită, astfel că, în următorii ani, și alți soldați de război au trecut prin astfel de intervenții.

Dar acesta era doar începutul, căci doctorii din acele vremuri prezentau tot mai mult interes pentru așa-numita chirurgie plastică. Astfel, la scurt timp, în Franța era încercată prima liposucție din lume, fiind făcută pe piciorul unei femei. Pacienta a decedat, însă, din cauza unei cangrene dezvoltate în urma operației, iar liposucția nu a mai fost încercată în următoarele câteva decenii.
În anii `80, însă, a început să devină populară. Iar astăzi, este una dintre cele mai multe proceduri efectuate în chirurgia estetică, la nivel mondial!

În America, liposucția este de 4 ani consecutivi pe primul loc în topul operațiilor estetice

Într-un raport întocmit de Societatea Americană de Chirurgie Estetică (ASAPS) se arată că doar în America s-au cheltuit, în anul 2016, peste 15 miliarde de dolari pe intervenții estetice chirurgicale și non-chirurgicale.

Iar liposucția a fost, anul trecut, cea mai populară operație plastică, înregistrând o creștere a numărului de cereri cu 134 % mai mult decât în urmă cu 20 de ani, respectiv în 1997. De altfel, raportul arată că 2016 a fost al patrulea an consecutiv în care liposucția a fost pe primul loc în topul intervențiilor estetice făcute de americani.
Mai precis, numărul procedurilor de liposucție a ajuns, în 2016, la 414.335, 369,323 dintre acestea fiind făcute de femei, iar 45,012 de către bărbați.
Din punct de vedere al vârstei, majoritatea pacienților care au apelat la liposcuție se încadrează în grupele 35-50 ani și 51-63 ani. Aceștia au cheltuit, în total, în 2016, aproximativ 1,4 miliarde de dolari pe liposucții.
Liposucția la români

Nici în Europa zilelor noastre liposucția nu stă foarte rău în topul celor mai populare operații estetice. Iar în ultima jumătate de deceniu, chiar și în România a câștigat mult teren în preferințele celor care apelează la chirurgia plastică pentru remodelarea corporală. Printre cele mai solicitate tipuri de liposucție se numără, evident, cea abdominală,  dar și cea pentru brațe și cea pentru genunchi.
De departe, însă, liposucția abdominală are cel mai mare număr de proceduri efectuate în România. Denumită și lipoaspirație, acestă intervenție remodelează abdomenul prin îndepărtarea excesului de grăsime, iar dacă este corelată cu o alimentaţie sănătoasă şi cu un stil de viaţă activ poate da, corpului, conturul visat de orice femeie!
Iar dacă și tu te numeri printre ele, și vrei să ajungi la atingerea acestui obiectiv, trebuie, mai întâi, să stabilești – împreună cu medicul tău – ce tip de liposucție este potrivit pentru tine: liposucția tumescentă, liposucția laser, sau, mai degrabă, tehnologii care folosesc vibrații și ultrasunete.
În București, de exemplu, poți apela la doctorul Radu Panţuru – unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi plasticieni ai Capitalei, pe care îl găsești pe drpanturu.ro – care îți oferă posibilitatea de a apela la procedee de ultimă generație precum VaserLipo sau PowerLipo.

Tipul de liposucție potrivit pentru tine poate fi stabilit, însă, numai în urma unei consultaţii şi în funcţie de caracteristicile tale personale. Tot în funcție de nevoile tale proprii și de sfaturile medicului va putea fi, mai apoi, stabilit și prețul operației, acesta oscilând, de obicei, între 1.700 și 2.600 euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *