Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 8 septembrie 2017

Câteva lucruri pe care, probabil, nu le știai despre inelul de logodnă cu diamant

Inelul de logodnă cu diamant este cea mai populară alegere a bărbaților din întreaga lume atunci când vine vorba despre cumpărarea bijuteriei-simbol prin care vor să își ceară în căsătorie persoana iubită. Totodată, diamantul este și piatra prețioasă aflată pe primul loc în topul preferințelor pe care le au femeile atunci când vine vorba despre inelele de logodnă.
Astfel, aprecierea purtată acestor bijuterii încă din cele mai vechi timpuri persistă și în zilele noastre, fiind, probabil, chiar mai nuanțată. Multă lume nu știe, însă, de unde se trage toată această poveste și de ce inelul de logodnă cu diamant este preferatul tuturor. Lăsând, bineînțeles, la o parte criteriul financiar.

Iată, așadar, câteva curiozități și lucruri interesante pe care puțini le știu despre bijuteria preferată a tuturor:

     Dăruirea inelului de logodnă cu diamant, apărută ca acoperire a eventualelor despăgubiri pe care femeile ar fi trebuit să le primească de la bărbați în cazul în care aceștia rupeau logodna

Se pare că tradiția cererii în căsătorie cu un inel de logodnă cu diamant are – printre altele – o origine și în Epoca Modernă. În acele vremuri, dacă un bărbat rupea logodna trebuia să-i plătească despăgubiri materiale femeii părăsite.

Iar costurile acestor despăgubiri erau calculate în funcție de diferite criterii precum daunele psihice cauzate femeii și pierderea, de către aceasta, a ocaziilor de a cunoaște alți bărbați în perioada de timp „pierdută” cu cel pe care îl considera viitor soț.

De asemenea, prețul despăgubirilor creștea dacă respectivul avusese și relaţii sexuale cu logodnica pe care o părăsea.

Astfel, la vremea respectivă nu era deloc ieftin să-ți părăsești logodnica.
De aceea, la cererea în căsătorie era folosit un inel cu diamante, care, în cazul despărțirii, ținea locul unei asigurări financiare suficiente pentru orice femeie.

     Există și diamante colorate, dar sunt foarte rare. Prin urmare, sunt și foarte scumpe

Majoritatea diamantelor din lume sunt incolore (mai sunt numite și albe), în timp ce pietrele colorate sunt foarte, foarte rare. Mai precis, se spune că doar 1 carat din 10.000 are o culoare.

Totuși, de-a lungul timpului, au fost descoperite mai multe diamante colorate în culori precum albastru, portocaliu, galben, roz sau negru. Acestea sunt și foarte scumpe, cel mai mare preț al unui diamant colorat ridicându-se la 58,2 milioane de dolari, potrivit theguardian.com.     Oriunde în lume, diamantele sunt clasate și alese în baza așa-numitului standard 4C

Toată lumea știe, la modul general, că diamantele sunt niște pietre prețioase scumpe, dar și că, totodată, pot fi și accesibile ca preț. Sună puțin paradoxal, nu-i așa?
De fapt, prețurile diamantelor sunt stabilite în funcție de 4 criterii mari și late, unul dintre ele fiind greutatea pietrei. Aceasta se măsoară în carate, iar 1 carat are aproximativ 0,2 grame. 
Mai apoi, această greutate, alături de alte trei caracteristici, formează cunoscutul standard 4C - cut, colour, clarity, carat.

Standardul 4C este utilizat în întreaga lume pentru stabilirea rarității pietrei.

     În întreaga lume există mai multe forme în care pot fi tăiate diamantele, dar cele mai populare sunt „round” și „princess”

Lucru bine-cunoscut, diamantul nu poate fi tăiat decât cu un alt diamant. Deși este o operațiune complicată și foarte, foarte pretențioasă, în lume există destul de multe forme în care poate fi tăiată această piatră prețioasă.

Cele mai populare dintre ele, însă,  sunt „round” și „princess”.

     Cât durează, în general, pentru un bărbat, găsirea inelului de logodnă perfect
Statisticile indică faptul că, în general, media de timp de care un bărbat are nevoie să găsească inelul perfect este de 3 luni. Asta să însemne, oare, că femeile sunt greu de mulțumit sau că bărbații sunt fie prea indeciși, fie nu ne cunosc suficient de bine încât alegerea să fie ușoară?

Indiferent cum ar fi, căutarea unui inel de logodnă cu diamant se poate încheia odată cu descoperirea ofertelor de la e-ring.ro, una dintre cele mai mari bijuterii online din România. Fără doar și poate, reprezentanții E-ring te vor ajuta să găsești modelul perfect al bijuteriei care vă va uni destinele!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu