Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 1 septembrie 2017

Cum sa pastrezi alimentele in cele mai bune conditii?

Toti ne dorim sa avem parte de un stil de viata cat mai sanatos si sa ne simtit excelent, nu-i asa? Pe langa toate acestea cu siguranta vrem sa avem parte si de o mancarea gustoasa, mai mult ca sigur.

Ei bine, alimentatia este de departe cel mai important factor in ceea ce priveste sanatatea noastra, iar grija fata de cum depozitam alimentele trebuie sa fie tratata cu prioritate. Inainte de a se arata adevarata maiestrie in bucatarie, secretul celor mai gustoase retete culinare pleaca in primul rand de la prospetimea alimentelor utilizate.

Prin urmare, este foarte important sa stim cum sa mentinem si cat timp rezista alimentele.

Carnea

Probabil unul dintre cele mai folosite alimente in gatit, carnea – trebuie sa fie tratata cu foarte mare atentie, mai ales ca poate fi destul de sensibila si se poate strica foarte repede daca nu e pastrata in cele mai bune conditii.

Initial, daca se doreste a fi preparata in scurt timp e important ca aceasta sa fie depozitata in cadrul unor pungi de plastic si asezata pe rafturile de jos ale frigiderului. Motivul? In felul acesta se va minimiza contactul cu celelalte alimente din frigider.

In cazul in care carnea a fost preparata termic e important ca aceasta sa nu fie tinuta mai mult de 3 zile in frigider, pierzandu-si din proprietati. Pe de alta parte, daca nu se doreste a fi preparata in scurt timp va trebui sa fie depozitata in congelator.

Din punct de vedere al mirosului pe care carnea il prezinta, exista in prezent sisteme performante implementate in cadrul frigiderelor, precum Twin Cooling Plus, regasit in cadrul unui frigider Samsung si care ajuta la pastrarea aromelor initiale pentru cat mai mult timp.

Ouale

Cel mai bine acestea se pastreaza in cofragul in care au fost depozitate atunci cand au fost comercializate, iar din punct de vedere al locului in frigider e de preferat ca ele sa fie asezate pe un raft superior.

Lactatele

Cu un continut bogat de proteine si vitamine, lactatele joaca un rol important in cadrul alimentatiei, insa trebuie de stiut ca pentru a le mentine in cele mai bune conditii e necesar sa fie depozitate in frigider, fara doar si poate.

Durata de pastrare poate sa difere, motiv pentru care e important sa se consulte cu atentie eticheta si termenul de valabilitate.

Cerealele si pastele fainoase

In ceea ce priveste pastrarea acestor alimente conditiile nu sunt la fel de drastice, putand fi pastrate chiar si la temperatura camerei. Insa, de multe ori e de folos ca in cazul painii aceasta sa fie tinuta in frigider pentru a incetini aparitia mucegaiului.

Legume si fructe

Durata de viata a acestor alimente este una ceva mai mica, motiv pentru care e de preferat sa fie consumate cat se poate de proaspete. Totusi, pot fi si depozitate in siguranta pentru cateva zile daca sunt tinute in conditii potrivite de racoare si umiditate, intr-un spatiu special din frigider.

Ca de exemplu, in cadrul unui frigider Samsung se poate realiza o compartimentare excelenta pentru fiecare produs in parte, astfel incat sa aiba parte de temperatura potrivita, dar si de spatiu suficient.

Mancarea gatita

Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste mancarea gatita, aceasta se poate pastra tot prin depozitarea la frigider, insa nu mai mult de 4-5 zile. De preferat este sa fie consumata proaspata, insa aceasta metoda le mai poate prelungi durata de viata.


Prin urmare, in orice casa frigiderul prezinta o importanta deosebita, iar din acest motiv se recomanda achizitionarea unui de cea mai buna calitate si cat mai eficient din punct de vedere energetic. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu