Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 6 octombrie 2017

Cauti apartamente de vanzare Bucuresti? Afla criteriile de care trebuie sa tii cont

Cumpararea unui apartament este probabil cea mai costisitoare investitie pe care cei mai multi dintre noi o fac de-a lungul intregii vieti. In momentul in care te-ai hotarat sa iti cumperi propriul apartament trebuie totusi sa stii exact ceea ce cauti. In acelasi timp, trebuie sa tii cont de cateva criterii importante, in special daca vizezi anunturile de apartamente de vanzare Bucuresti.

Zona in care doresti sa locuiesti este primul dintre criteriile de avut in vedere. Va trebui sa cercetezi in detaliu preturile apartamentelor de vanzare in cartiere si ansambluri rezidentiale distincte, pentru a lua cea mai potrivita decizie. In acest sens iti oferim chiar si o recomandare: platforma compariimobiliare.ro, unde vei putea gasi atat anunturi de apartamente de vanzare Bucuresti, cat si pentru alte mari orase ale tarii, pe zone si cartiere. Platforma imobiliara online ofera chiar si statistici si preturi medii pe metru patrat util, actualizate la zi.

Presupunem ca te-ai hotarat asupra zonei si ca ai selectat din lista de proprietati de vanzare cateva care se incadreaza in preferintele tale. Cum vei alege? Iata cateva sfaturi:

1. Cat de agitata si zgomotoasa este zona?

Desigur, vei alege o proprietate care sa aiba in apropiere toate facilitatile: magazine, statii de transport public, scoli, spitale, institutii publice. De asemenea, va trebui sa fie si cat mai aproape de locul tau de munca. Tine cont totusi si de zgomot!

Daca blocul in care te muti se afla in apropierea unor cafenele, locuri cu muzica live sau cluburi, e de preferat sa le eviti daca esti o persoana ce are nevoie de liniste. Nu uita si de trafic – stim cu totii ca poate fi de-a dreptul infernal in capitala! Daca tot vizitezi si vizionezi diverse apartamente de vanzare, incearca sa faci asta la orele de varf, pentru a-ti face o idee si despre cat de deranjant este traficul ca nivel de zgomot.

2. Cat de sigur este blocul?

Poate ca ai gasit un apartament intr-o zona linistita, mobilat si complet utilat, care e pe gustul tau. Nu uita insa un lucru: verifica vechimea cladirii. Sigur nu iti doresti sa ai probleme in caz de evenimente neprevazute. Vorbim aici inclusiv de eventualitatea unui cutremur, dar si de posibile reparatii sau inlocuiri ale instalatiilor si elementelor constructive vechi.
La acelasi capitol al sigurantei intra si accesul in cladire – de preferat ar fi sa alegi un bloc care are instalat cel putin interfon si chiar si camere de supraveghere la intrare si in spatiile comune.

3. Priveliste, cheltuieli, vecini

Alege un apartament luminos, in care macar una dintre camere sau balconul sa aiba acces la soare zi de zi. Poate fi destul de dificil sa gasesti un apartament in Bucuresti a carui priveliste sa nu fie blocata de alte cladiri, dar nu e imposibil.Cat vei plati lunar? Trebuie sa iti adresezi si aceasta intrebare si sa te interesezi care sunt cheltuielile de intretinere ale apartamentului. Un mic sfat pentru a-ti face o idee: cand mergi sa vizitezi apartamentul de vanzare, uita-te si pe listele de plata afisate la avizier.


Aparent nu e un criteriu foarte important de avut in vedere. Cu toate acestea, unii vecini iti pot face viata un calvar. Sigur stii ce inseamna sa locuiesti langa persoane cu un auz mult prea sensibil, langa vecini amatori de petreceri sau de reparatii constante. Curatenia de pe scara blocului si din imprejurimi iti va oferi de asemenea cateva indicii despre comunitatea din care vei face parte daca te hotarasti sa cumperi respectivul apartament.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu