Post Top Ad

evomag.ro

marți, 12 decembrie 2017

Avantajele fructelor si legumele bio

Mancarea ecologica a devenit foarte populara. Dar multitudinea de informatii de pe etichete, listele de avantaje prezentate atat de intens de producatori si reclama care se face in jurul lor, sperie de cele mai multe ori consumatorii, motiv pentru care acest articol are rolul de a prezenta principalele avantaje oferite de consumul de fructe si legume bio.

Ce inseamna de fapt "organic"?
Termenul "organic" se refera la modul in care sunt cultivate si prelucrate produsele agricole. Desi reglementarile difera de la o tara la alta, in general, culturile ecologice trebuie sa fie fara utilizarea pesticidelor sintetice, a ingrasamintelor pe baza de petrol si a ingrasamintelor bazate pe namoluri de epurare.

Modul in care fructele si legumele sunt cultivate poate avea un impact major asupra sanatatii persoanei care le consuma dar si asupra mediului. Alimentele organice au adesea o cantitate mai mare de substante nutritive importante, cum ar fi antioxidantii, fata de cele crescute industriat.


Persoanele cu alergii la alimente, substante chimice sau conservanti pot utiliza cu incredere doar alimente bio si astfel isi vor putea diminua sau elimina complet simptomele.

Produsele organice contin mai putine pesticide. Produsele chimice cum ar fi fungicidele, erbicidele si insecticidele, sunt utilizate pe scara larga in agricultura conventionala, iar reziduurile raman pe (si in) alimentele pe care oamenii le consuma..

Mancarea ecologica este adesea proaspata deoarece nu contine conservanti care sa o ajute sa reziste mai mult. Produsele organice sunt deseori  produse de ferme mai mici, in apropierea locului in care sunt vandute.

Agricultura ecologica este mai buna pentru mediul inconjurator. Tehnicile de cultivare ecologica reduc poluarea, conserva apa, reduc eroziunea solului, cresc fertilitatea solului si consuma mai putina energie. Agricultura fara pesticide este, de asemenea, mai buna pentru pasarile si animalele din apropiere, precum si pentru persoanele care locuiesc aproape de ferme.


Fructele si legumele bio sunt plantate intr-un sol care timp de 2 ani nu a mai fost tratat chimic. De asemenea, s-a constatat ca produsele bio au un gust mai intens si mult mai natural, si sunt mult mai repede acceptate de copii, datorita aromei lor. Se recomanda ca acestea sa faca preponderent parte din alimentatia copiilor datorita proprietatilor lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu