Post Top Ad

evomag.ro

marți, 12 decembrie 2017

De ce este eficient un ceas cu cronograf si tahimetru?

Ceasul de buzunar, desi a fost inventat in urma cu foarte mult timp, a ramas la fel de important in garderoba oamenilor, avand dubla functie – ce tine de estetica si de utilitate. Descoperirile tehnologice intre timp au transformat ceasul intr-un dispozitiv foarte important cu functii impresionante, cum ar fi cronograful si tahimetrul. Cronograful este de fapt cronometrul ce indica timpul in secunde si milisecunde, iar un astfel de ceas este potrivit sportivilor sau celor care doresc sa isi masoare anumite performante. Tahimetrul, pe de alta parte ajuta la calcularea distantei, vitezei sau altei marimi fizice dependente de timp.

Ceasurile barbatesti care au aceste doua functii sunt foarte potrivite pentru cei mai activi dintre domni, care au nevoie de un mecanism specializat care masoara performantele. Dar si ceasurile dama pot avea aceleasi optiuni, fiindca si femeile isi folosesc forta fizica si calitatile cu care au fost inzestrate pentru a face performanta.

Ceasurilebarbati) pot calcula viteza cu tahimetru foarte simplu: cronograful se porneste cand se trece prin dreptul unei borne kilometrice si la urmatoarea borna se opreste, iar cifra indicata pe tahimetru reprezinta viteza medie de deplasare. Distanta se calculeaza si mai simplu: se merge cu o viteza constanta, se porneste cronograful si cand valoarea vitezei constante este afisata, se opreste. Tahimetrul masoara orice care se raporteaza la ora. Spre exemplu, poate masura cati litri de apa curg intr-o ora la robinet sau cat consuma un motor sau un generator intr-o ora.

Ceea ce inseamna ca ceasurile cu aceste optiuni, cronograf si tahimetru sunt optiuni perfecte pentru persoanele care pun pret pe masuratori exacte, cei care vor sa stie valori exacte, imbinand perfect cu dispozitive care au o valoare estetica impresionanta. Ceasurile de mana cu cronograf si tahimetru sunt deopotriva instrumente de masurare a timpului, dar si a distantei, vitezei si a altor valori, cu o deosebita valoare estetica ce pot fi asortate la orice fel de tinuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu