Repatriere decedati din Franta

Despartirea de un membru de familie este un eveniment greu de greu de experimentat, cu atat mai mult daca despartirea este cauzata de un deces departe de tara si de familie. In contextul in care, un roman a decedat pe teritoriul unei tari straine, oficialitatile orasului in care a decedat  raposatul ii ofera automat acces la servicii gratuitie caracteristice inhumarii.
In prezent, Romania se afla pe locul patru in topul tarilor cu cei mai multi emigranti legali prezenti pe taritoriul Frantei, Polonia este pe locul unu al salalriatilor, tara imediat urmata de Portugalia si Spania. Peste 30 de mii de salariati romani lucreaza ca detasati in domeniul constructiilor dar si in industrie. Este de notat faptul  ca peste 80% dintre salariatii detasati in Franta sunt muncitori iar aproape jumatate dintre salariati se afla si vin din zonele de frontiera.
Potrivit Ambasadei Romaniei, a fost gandit si implementat un acord intre Romania si Franta, aceasta intelegere prevede ca statul adoptiv accepta sa suporte cheltuieli precum cele de inhumare in locatiile unde a survenit decesul. Tara adoptiva nu ofera nici un fel de sustinere financiara pentru serviciile de repatrieri decedati. De asemenea, acordul specifica faptul ca Franta isi asuma responsabilitatea de a isi ingropa imigrantii.

Controale mai frecvente si noile sanctiuni impuse de stat au obligat patronii sa-i declare pe angajatorii care erau adept lucratului la negru. De notat ca peste 80% dintre salariatii detasati in Franta sunt muncitori iar aproape jumatate dintre salariati se afla si vin din zonele frontierii.
Angajarea muncitorilor prin intermediul procedeului de detasare este o metoda incadrata de o directiva europeana aprobata in anul 1996. Ea permite unei firme europene sa trimita temporar salariati in misiune in alte tari din UE. Anumite reguli trebuie respectate, precum plata salariului minim sau conditiile de munca, dar cotizatiile sociale pot fi mai  platite in tara de origine a salariatului.
Aceast procedeu complex de repatrieri decedati implica foarte multe detalii ce vizeaza norme legale de transport EU al persoanelor decedate. Datorita acestui fapt, va sfatuim sa solicitati serviciile unei firme cu experienta ce ofera pachete ce respecta procedurile legale.

Firmele de transport funerar international al corpurilor neinsufletite sunt obligate prin lege sa aiba in dotare masinii mortuare moderne, dar necesita avea si o lista de acte ce permit tranpmortarea legala a decedatilor.  
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente