Alegeti meseriile care se cauta!

„O suta de meserii si o mie de nenorociri”, imi spunea mama cand vedea cum imi schimb optiunile de la o luna la alta. Prin acesta pilula usor piscatoare imi amintea ca trebuie sa-mi aleg o profesie cautata pe piata muncii sa-mi pot castiga o paine, ca „negustorul de piei de closca” moare de foame. Imi amintesc apoi de matusa mea. Sotul ei se chinuia in Rusia, muncea pe un ger siberian, iar ea detine inca 20 de diplome din perioada aceea, cursuri facute la repezeala, sa demonstreze lumii ca se pricepe la toate. Sa va spun sincer, nici astazi nu practica vreo meserie, iar daca ar auzi ca se organizeaza un curs de astronaut, s-ar duce, desi apropie 60 de ani.
Iata ce ii sfatuiesc eu pe tinerii aflati la inceput de drum:
-cauta si urmeaza cursuri infirmiera fiindca este o meserie cu impact international. Oriunde te-ar duce viata, gasesti un post de infirmiera decent platit sa poti supravietui. Nu conteaza ca ai studii universitare, doctorale sau postdoctorale, pune la punct mereu, mereu viabilul plan B!
-nu pierde vremea cu orice cursuri, ai grija ca furnizorul de servicii sa fie autorizat si sa stii sa faci ceva la sfarsitul formarii tale!

Cursuriautorizate.eu sunt recunoscute in Europa, in plus de aici ies cei mai buni specialisti.
-cauta meserii pe care le practici pana la pensie, nu cele care merg numai cat esti tanar/tanara, sa se impuna reconversia profesionala, cand iti este lumea mai draga. Meseria de infirmiera poate fi practicata cu aceeasi decenta la orice varsta. Tinerii omit multe aspecte cand isi decid viitorul. De pilda ei se gandesc la bacsisul generos lasat de clienti ospatarilor, dar nu iau in calcul faptul ca de la 35 de ani, un chelner este considerat batran si in cazul cel mai fericit trimis la bucatarie, iar pe langa atentiile clientilor, trebuie sa le suporte adesea si toanele de oameni beti sau pretentiile nejustificate.
Cursul a fost evaluat cu calificativ maxim, iar in primele sedinte, cursantii primesc un cadou cu adevarat pretios: un seminar gratuit de acordare a primului-ajutor. Stit cat de mult inseamna acest lucru? In loc sa numeri secundele in care cel drag se zbate intre viata si moarte, sa-l poti ajuta, sa-l tii in viata pana la sosirea echipajului de medici.
In Germania, Italia, Franta si Marea Britanie se ofera salarii uriase pentru posturile de infirmiera, uneori fiind asigurate si cazarea si cel putin o masa pe zi.
Profesorii care pregatesc infirmierele sunt cei mai buni din tara, iar cursurile se desfasoara intr-o atmosfera calda, prietenoasa, incat ti-ai dori sa nu se mai termine. Timp de 720 de ore, formatorii dovedesc empatie si disponibilitate, materialele puse la dispozitia cursantilor sunt de inalta calitate, plus ca acestia au sansa de a se imprieteni in pauzele de cafea. Ce furnizor ar fi la fel de generos sa te astepte cu cafeaua pe care o poti pregati dupa gust (cu zahar sau fara, cu lapte sau fara) la pauza.
Cursul se poate achita si in rate, iar in acest moment se organizeaza in Bucuresti si la Cosntanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *