Post Top Ad

evomag.ro

miercuri, 28 februarie 2018

Cum sa te speli pe dinti sanatosStiti cum se spune “ esti ceea ce mananci” , dar cred ca este foarte important si ceea ce folosim in materie de produse, nu doar ce mancam.  Noi ca si oameni, incercam mereu sa imbunatatim orice, de la alimentatie la produse cosmetice, de la aspect fizic la sanatate.
   Hmm… Dumneavoastra ce pasta de dinti folositi? Cele din gama cu fluor sau din gama fara fluor?
   Pe acest subiects-au facut foarte multe studii, mai ales cercetatorii straini. Cel mai recent studiu de caz a fost facut de catre o echipa de stomatologi  francezi, unul dintre cel mai detaliat studiu de pana acum.
   Conform studiului, fluorul protejeaza smaltul dintilor, dar concentratia lui in majoritatea marcilor de pasta este insuficienta. Pasta de dinti de calitate nu este niciodata dulce, spun expertii. Substantele abrazive din ea curata dintii in absenta fluorului. Cu toate acestea, cantitatea prea mare de substante abrazive regasite in pasta de dinti distruge smaltul. Deci, in momentul in cand alegeti o marca de pasta pentru dinti, este important sa acordati o atentie deosebita etichetei. Dacă ne luam după statisticile OMS, fluorul, contrar conceptiei populare, nu ar fi de ajutor in prevenirea cariilor dentare, chiar mai rău, ar fi periculos pentru sănătate.
    De ce fluorul este periculos pentru sanatate?
   Ar trebui să ştii că toate intoxicaţiile cauzate de fluorura produc tulburări psihice severe, care pot duce la pierderea echilibrului, sau chiar la nebunie, mai ales atunci când acestă intoxicație apare în timpul crestereii. Nu întâmplător apa din bauturi, nu trebuie să treaca de un prag critic de fluor pentru a fi potabilă.
   Pe de altă parte, reţineţi că fluorura deranjeaza structura minerala a dintilor si a oaselor, favorizând microfracturi la nivelul scheletului. Acesta acţionează incet, profund şi favorizează, astfel, scolioza, cifoza, laxitatea şi degenerarea rapida a corpului.
   In ce se mai foloseste fluorura?
   Intr-o manieră nedorită fluorura a intrat pe piață și a fost promovata ca fiind agent de prevenire împotriva cariilor dentare. Cu toate acestea, ar trebui să fie cunoscut faptul că fluorura era un element important în confectionarea bombelor din timpul războiului, și pe de altă parte, fluorul este un produs secundar in  compozitia aluminiului și a pesticidelor.
   Ce alternative avem pentru pasta de dinti?
   ACTIVATED CARBON sau carbunele activ este un carbune facut din turba, coaja de nuca de cocos cu un mare continut de carbon, tratat la temperaturi de peste 500 de grade Celsius, in lipsa oxigenului.
   Carbunele activ este un remediu pentru otraviri, diminuiaza gaze intestinale (flatulenta), reduce nivelul de colesterol, previne mahmureala, remediaza problemele de flux biliar (colestaza) in timpul sarcinii, curata, dezinfecteaza si inlatura toxinele.
   Este folosit in procese de albire a dintilor, pe langa curatare si dezinfectarea dintiilor, limba si gura, el sustine o respiratie proaspata, pentru ca absoarbe mirosurile si impuritatile . In acelasi timp, carbunele schimba ph-ul cavitatii bucale si ajuta pe termen lung la mentinerea sanatatii acesteia si dintilor. Oricat de ciudat ti s-ar parea din cauza culorii si texsturii sa te speli pe dinti cu un astfel de produs, afla ca acesta are proprietati incredibile si este 100% natural.
   Medicii dentisti recomanda utilizarea unei paste de dinti cu carbune activ pentru o igiena dentara completa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu