Avantaje si dezavantaje unei imprimantei cu laser

Există avantaje și dezavantaje pentru imprimantele laser. Cei mai importanti factori în favoarea imprimantelor laser sunt probabil viteza, precizia si fiabilitatea. Aceste imprimante sunt și rămân mai rapide decât imprimantele cu jet de cerneală. Companiile cu multi angajati care tiparesc frecvent,  vor opta fără îndoială pentru o imprimantă laser. Un alt avantaj este că înlocuirea tonerului în această imprimantă este în mod normal mai ieftină decât înlocuirea cartușelor pentru imprimante cu jet de cerneală.
Cu toate acestea, există și dezavantaje pentru imprimantele laser. Prețul este un pic mai mare, mai ales când vine vorba de imprimante laser color Kyocera ecosys m6526cdn . Concluzia este că întotdeauna este important să se cântărească avantajele și dezavantajele ambelor sisteme de imprimare. O companie va alege in general solutia imprimarii laser.
Cuptoarele din imprimantele laser se încălzesc până la aproximativ 204 de grade Celsius, ceea ce este suficient de fierbinte pentru a arde. Cu toate acestea, deoarece tonerul se mișcă atât de repede prin rolele mașinii pentru a fuziona pe hârtie, nu are timp să ardă.
Te-ai intrebat vreodata ce este tonerul? Este o pulbere care, la prima utilizare, a fost compusă din pulbere de carbon, oxid de fier și zahăr. Cu toate acestea, în aceste zile, cel mai bun mod de a descrie compoziția tonerului este că este o combinație a două elemente cruciale – plastic și pigment. Pigmentul oferă tonerului  culoarea (cyan, magenta, galben sau negru). Pe de altă parte, plasticul este de fapt o compozitie de sfere microscopice care sunt încărcate electric, astfel încât acestea să rămână pe capul tamburului sau pe hârtie.
În modul inactiv, o imprimantă laser utilizează până la de cinci ori mai puțină energie decât o imprimantă laser. Dimpotrivă, o imprimantă laser utilizează până la de trei ori mai multă energie atunci când este utilizată în comparație cu un PC desktop activ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *