Ce este tehnologia Inverter și cum este diferită de tehnologia Non-Inverter?

Tehnologia inverter este utilizată în numeroase aparate de uz casnic și controlează tensiunea, curentul și frecvența electrică. Instalațiile de aer condiționat variază capacitatea de răcire sau de încălzire prin variatia parametrilor compresoarelor.
Un aparat de aer condiționat de tip inverter LG de 1800 btu  ajustează viteza compresorului pentru a controla debitul de agent frigorific (gaz), consumând astfel mai puțin curent. Un astfel de aparat are un control precis al temperaturii și, odată cu atingerea temperaturii setate, isi ajusteaza puterea in vederea mentinerii temperaturii.
Cantitatea de aer răcit sau încălzit solicitată de o unitate de climatizare variază în funcție de temperatura exterioară și de cantitatea de căldură din cameră.
 Atunci când trebuie crescută capacitatea de răcire sau de încălzire, compresorul va funcționa la viteză mare și va crește cantitatea de agent frigorific.
In timpul temperaturilor exterioare moderate, de exemplu, atunci când capacitatea de răcire și de încălzire trebuie redusă, compresorul va funcționa la o viteză mică și va reduce cantitatea de agent frigorific.
Când sistemul de aer condiționat al invertorului este pornit, compresorul funcționează la o viteză mare pentru a răci sau a încălzi rapid camera. Pe măsură ce temperatura camerei se apropie de temperatura setată, compresorul încetinește, menținând o temperatură constantă și economisind energie. Orice fluctuație bruscă a temperaturii camerei va fi detectată și ajustată instantaneu pentru a aduce temperatura camerei înapoi la temperatura setată.
În schimb, aparatele de aer condiționat non-invertoare au o capacitate fixă de răcire sau de încălzire și pot controla doar temperatura interioară prin pornirea sau oprirea compresoarelor.
Instalațiile de aer non-inverter se opresc și se pun în mișcare în mod repetat. Consumul de curent scade atunci când operația se oprește, dar crește brusc în momentul repornirii și are astfel un consum mediu ridicat implicand si variații de temperatură. Ca urmare, aparatele de aer condiționat din invertor sunt mai economice și mai confortabile decât aparatele de aer condiționat non-invertoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *