Cum se întreține un acoperiș din țiglă metalică

Acoperișul este un element de construcție deosebit de important care necesită o atenție sporită atât în ceea ce privește procesul de selecție al materiei prime, cât și în privința procesului de întreținere.
Pe lângă aspectul estetic, care conferă personalitate casei, sistemul de învelitoare are rolul de protecție împotriva efectelor distructive pe care le poate avea mediul asupra locuinței.

Având în vedere importanța sistemului de învelitoare, alegerea unui montaj constituie o adevărată provocare pentru majoritatea proprietarilor. De altfel, specialiștii susțin că cele mai viabile acoperișuri sunt cele confecționate din țiglă metalică.

Cum se montează un acoperiș din țiglă metalică

De regulă, forma sistemului de învelitoare ar trebui să fie una simplă, de preferat plană. Pentru a evita acumularea de zăpadă, este indicat ca montajul acoperișului să fie realizat astfel încât să nu existe multe ruperi de pantă. Altminteri, un rol important îl îndeplinește și dimensionarea corectă în funcție de anumiți parametri – precum mărimea casei, a sistemului pluvial – adică jgheaburile și burlanele. Specialiștii susțin că panta minimă pentru folosirea unui montaj din țiglă metalică este de 14 grade.

Sfaturi de întreținere a acoperișului din țiglă metalică

Pentru ca un acoperiș să reziste mai bine în timp, este necesar să ne ocupăm și de întreținerea sa. Iată câteva sfaturi importante de urmat pentru întreținerea unui acoperiș din țiglă metalică:
      Alegerea materiei prima.
În momentul de față, există o gamă variată de produse la prețuri variate, dar cel mai inovativ sistem de pe piață este țigla metalică Umbrella dublu modulară cu prinderi ascunse. Aceasta este concepută din foi de tablă care conțin câte 8 straturi – o foaie de oțel, două straturi de zinc, două straturi de pasivizare, un strat de grund la exterior, un strat de vopsea la exterior și un strat de protecție la interior.
      Montajul țiglei metalice
Este de preferat să apelăm la specialiști pentru a monta corect țigla metalică. De altfel, ar trebui ca atunci când montăm țigla metalică să avem grijă să nu cadă resturi de șpan de la tăiere întrucât acestea pot produce zgârieturi pe care le vom observa abia după ceva timp – chiar peste câțiva ani. Așadar, orice deteriorări minore ar trebui să fie remediate cât mai repede cu putință cu ajutorul unei vopsele de retuș.
      Întreținerea acoperișului
Verificați acoperișul periodic pentru a vă asigura că drenajul se realizează în mod corect. De asemenea, se recomandă curățarea acoperișului de frunze sau de resturi și eventual este chiar indicat să îl inspectați cu atenție pentru a observa dacă nu cumva există vreun gol sau vreo adâncitură care ar putea reține apa pe anumite suprafețe.

Dacă veți găsi unele zgârieturi pe suprafața acoperișului, le puteți îndepărta cu ajutorul unui dizolvant pe bază de terebentină. După ce ați curățat, clătiți cu apă din abundență, lăsați să se usuce și apoi aplicați vopsea cu o pensulă subțire, strict pe suprafața zgârieturii.

Dacă veți găsi diferite resturi lipite de suprafața acoperișului dumneavoastră, cel mai bine ar fi
să clătiți cu apă utilizând un furtun de grădină, iar mai apoi să le eliminați cu o cârpă curată. În niciun caz, nu se recomandă înlăturarea acestora cu o perie de sârmă sau cu un alt obiect metalic.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente