Curiozitati despre lacul de unghii

Gelul SNB coral pe unghia naturala și alte tipuri de extensie a unghiilor au fost foarte populare pentru o vreme. Cu toate acestea, în ultimele luni, popularitatea lor a scăzut dramatic. Acest lucru s-a datorat faptului că ultimele tendințe de modă promovează frumusețea naturală înainte de orice altceva. Faptul este că, indiferent cât de bine sunt făcute, unghiile false arata intotdeauna superb.
 
Puteți merge la manichiură săptămânal sau vă puteți îngriji mai puțin de unghiile dvs. Dar, indiferent de poziția pe care o aveți în ceea ce privește manichiura, suntem foarte siguri că veți fi fascinate de aceste informatii amuzante despre lacurile de unghii. Aruncați o privire asupra unor lucruri cu adevărat ciudate, despre care probabil nu știați despre unul dintre produsele de frumusețe cele mai iubite.
Egiptenii  isi adorau unghiile ingrijite.
Egiptenii cu cel mai înalt statut social purtau un lac de unghii și se spune că numai elita elitei avea voie să poarte culori întunecate, ceea ce înseamnă rangul lor.
Oamenii au devenit destul de creativi în a-și face propriile oje. Ceara de albine, albușurile de ou și coloranții vegetali erau doar câteva dintre ingredientele folosite de oameni în timpul dinastiei Ming pentru a-și crea propriul lac de unghii.
Manichiura franceză a venit din Franța.
Ideea din spatele acestei manichiuri a fost că permitea membrilor regalității franceze să aibă mâini și unghii elegante, separându-le astfel de clasele inferioare.
Lacul de unghii este de fapt vopsea auto.
Revlon a început să facă  lacul de unghii așa cum o știm astăzi, în anii 1920. Oja este de fapt vopsea auto rafinată, motiv pentru care este atât de greu să creați un “natural” lac de unghii care să acționeze la fel ca și culoarea reala.
Îndepărtarea ojei de pe unghii.
Solutia folosita pentru indepartarea lacului de pe unghii  nu expiră, ceea ce înseamnă că sticla de dizolvant pe care o tineti in dulapiorul de cosmetice, poate dura atâta timp cât aveți nevoie de ea.
Valabilitatea unei sticlute de oja.
O sticluta desfacuta de lac de unghii are o durată de valabilitate de un an. Acest lucru este neplacut,  deoarece nu există nici o modalitate de a termina o sticlă întreagă în doar 12 luni.
Lacul de unghii a fost motiv de scandal.
În anii 1950, unghiile roșii erau considerate “promiscuite”, iar unele biserici chiar impunea ca femeile să-și îndepărteze lacurile de unghii duminica înainte deslujba religioasă. Această stigmată a provenit probabil din epoca victoriană, când a fost considerat păcătos să-ți pictezi unghiile – femeile care au făcut-o au fost de obicei prostituate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *