In ce domenii sunt cel mai des intalnite furtune spiralate aerCu totii ne dam seama de utilitatea si de nevoia unui furtun, atunci când nu il avem. Spre exemplu, dorim sa udam grădina, iar spatele ni se cocosează de la caratul galetilor, in lipsa unui furtun. Unde mai pui ca prezenta unui astfel de accesoriu ne-ar usura si scurta munca simtitor. Același lucru se intampla atunci cand dorim sa spalam masina, iar peria inmuiata in galeata parca nu face decat sa intinda si mai tare mizeria si praful, decat sa le indeparteze. 

Ei, bine, pentru toate aceste a fost conceput furtunul. Acest dispozitiv realizat din material plastic usureaza cu mult munca oamenilor si a companiilor. Caci, daca pana acum am vorbit despre intrebuintari casnice, avem o multime de furtune care se folosesc in mediul industrial si fara de care procesul tehnologic ar fi grav periclitat. Pentru astfel de situatii, avem furtune spiralate aer, ce pot fi folosite cu succes intr-o gama larga de aplicatii.

Furtune pentru vulcanizari

Astfel, ar trebui sa ne intrebam cum ar arata un atelier de vulcanizare, spre exemplu, fara sa beneficieze de furtune spiralate aer. Va inchipuiti ca mecanicii ar putea da la pompa o zi intreaga, la sutele de masini care le calc pragul pentru o simpla echilibrare de presiune in roti sau pentru schimbarea anvelopelor de iarna cu cele de vara? 

In acest sens, un furtun de aer, legat la un compresor, usureaza cu mult munca unui mecanic auto. Cu un regulator de presiune si un manometru cu ceas, putem sti cu exactitate cat aer si la ce presiune intra intr-o anvelopa. Mai mult, stim ca unele anvelope vin din fabricatie cu anumite caracteristici in ceea ce priveste presiunea maxima admisa, drept pentru care folosirea de furtune spiralate aer si aparate de masurat sunt absolut necesare. 

Nu mai spunem de faptul ca exista anumite reguli nescrise, prin care presiunea in pneuri este reglata in functie de anotimp. Astfel, pe timp de vara pneurile trebuie sa stea mai bine umflate, iar pe timp de iarna mai moi, pentru o aderenta mai buna.
Suflante aer pentru industria IT

Dincolo de introducerea de aer cu o anumita presiune in pneuri, putem intalni furtune aer cu o gama larga de intrebuintari, in multe alte domenii. Unul dintre acestea este cel al suflantelor cu aer. Spre exemplu, sunt situatii in care praful sau alte impuritati trebuie eliminate pana la ultimul fir de pe componente de inalta precizie. 

Acest lucru se intampla, spre exemplu, in cazul componentelor si echipamentelor electronice. Daca este sa ne referim doar la industria IT, asamblarea hard-disk-urilor se face in spatii atent controlate, in care nu este permis niciun fir de praf. Acelasi lucru se intampla in cazul desfacerii acestora, pentru remedierea anumitor defectiuni de ordin mecanic. Iar acestea sunt doar cateva exemple in care putem intalni furtune spiralate aer.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente