Iphone Second-Hand?


Toata lumea isi doreste sa aiba cel mai nou model de Iphone sau cel putin unul dintre cele mai recente. Dar acest model de telefon este cunoscut pentru pretul piperat, ce nu este accesibil tuturor. Daca si tu iti doresti un Iphone, dar bugetul nu iti permite momentan achizitia unui telefon nou, la pret intreg, o solutie ar putea fi un Iphone Second Hand.

Principalul avantaj al unei achizitii Second Hand este evident pretul, substantial mai mic decat cel al unui telefon nou. De asemenea, in functie de vanzator poti incerca sa negociezi cu acesta o eventuala reducere de pret in functie de starea telefonului. De exemplu, daca necesita inlocuire display iphone 5 poti negocia o reducere a pretului de vanzare care sa acopere contravaloarea reparatiei. Culoarea telefonului poate constitui si ea un criteriu pentru negocierea unei reduceri. 

Un telefon intr-o culoare neutra se va vinde mai usor decat de exemplu unul Rose Gold, astfel ca un posesor de Iphone Rose Gold este posibil sa primeasca mai putine oferte de cumparare decat unul ce detine un Space Grey si deci va fi mai dispus sa acorde o reducere.

Un alt avantaj al achizitiilor Second Hand este oferta mai larga de modele vechi de Iphone, ce nu se mai gasesc la vanzatorii autorizati. Pe piata second hand puteti gasi inca modele vechi ca de pilda Iphone 4, pe cand in magazine cel mai vechi model disponibil este la momentul de fata Iphone 5.

De asemenea, pe piata second hand telefonul se vinde de obicei impreuna cu toata gama de accesorii (huse, folii, etc) ceea ce te scuteste de cheltuieli suplimentare in cazul in care acestea nu sunt foarte uzate si ii permite fostului proprietar sa faca o oferta avantajoasa pentru tot pachetul de produse.

Dezavantajele unei achizitii second hand sunt insa mai numeroase decat beneficiile. In cazul in care vanzatorul nu este de buna-credinta poti descoperi dupa incheierea tranzactiei eventuale defecte despre care nu ai fost informat de la inceput. Unele se pot remedia cu usurinta, ca de pilda inlocuire display iphone 5. Altele insa, pot fi iremediabile.

De asemenea, trebuie sa fii foarte atent la originea telefonul, pentru a te asigura ca acesta a fost obtinut de vanzator prin mijloace legale. In cazul in care vanzatorul detine inca documentele de achizitie ale telefonului, ii poti cere sa ti le prezinte la momentul vanzarii. Apple acorda multa atentie securitatii telefoanelor, astfel ca un telefon furat nu iti va fi de niciun folos, ba chiar iti poate cauza eventuale probleme. Tranzactia nefiind una incheiata in magazin, intr-o astfel de situatie neplacuta nu poti fi despagubit pentru pierderea financiara suferita.

Un alt dezavantaj il reprezinta lipsa garantiei in cazul in care aceasta nu este transmisibila sau produsul deja nu mai este in perioada de garantie. In acest caz toate reparatiile ca de pilda o eventuala inlocuire display iphone 5 sau orice alta defectiune survenita in urma unui soc vor fi platite integral. De aceea este foarte importanta starea initiala a telefonului la vanzare.

In concluzie, printr-un studiu atent al pietii second-hand se pot achizitona telefoane Iphone la preturi avantajoase, cu conditia ca potentialii cumparatori sa isi ia toate masurile de precautie necesare.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente