Ceasul si intretinerea lui


Toate ceasurile vin cu un set de reguli chiar de la producator, ele trebuie respectate asta daca doresti ca el sa reziste cat mai mult timp. Indiferent ca vorbim de ceasuri barbatesti sau ceasuri dama ele au nevoie de putina atentie si putina ingrijire pentru a functiona o perioada cat mai mare de timp.
Mai jos gasesti cateva sfaturi utile:

-          Indiferent de numarul de ceasuri pe care le ai, trebuie sa ai grija de ele. Fereste-le de socuri puternice si de variatiile mari de caldura sau de frig. Temperaturile foarte ridicate sau foarte scazute pot afecta mecanismul ceasului.
-          Ceasul trebuie curatat de imputitati cel putin o data pe saptamana. Cu ajutorului unei carpe moale (cele folosite pentru stergerea ochelarilor pot fi foarte utile) sterge bratara si capacul ceasului. Nu folosi substante ce pot dauna materialelor din care acesta este confectionat.
-          Fereste ceasurile de parfum, lotiuni sau alte substante – acestea pot decolora materialului ceasului, mai ales daca ai un ceas metalic auriu sau rose gold.

-          Nu strangeti bratara ceasului prea puternic, ca riscati sa o deteriorati. De obicei ceasul nu trebuie sa fie nici prea lejer pe mana si sa alunece, dar nici sa fie prea strans sis a lase urme.
-          Daca ceasul nu este rezistent la apa – de obicei gasesti aceasta informatie pe carcasa ceasului, acesta nu trebuie sa intre sub nici o forma in contact cu apa. Si chiar daca este rezistent la apa este nerecomandat sa faceti dus cu ceasul pe mana. Pentru ca urmele de sapun, sampont, etc. in timp pot afecta grav ceasul. Cel mai bine e sa nu il purati deloc atunci cand mergeti la dus.

Sper ca aceste informatii va sunt utile si sper ca alegeti sa le respectati asta doar pentru a prelungi cu cat mai mult timp durata de viata a ceaului pe care il detineti.Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente