🚗🚕🚕🚗 SUBSCRIBE pe canalul nostru de YouTube. Abonează-te acum !!!

Celulele stem pot fi stocate zeci de ani

Celulele stem sunt recunoscute pentru abilitatea lor de a trata o multime de afectiuni complexe, iar oricine poate apela la banca StemSure pentru a descoperi toate beneficiile aduse de acestea. Celulele stem pot fi prelevate din diferite zone ale corpului, insa pentru a aduce eficienta maxima se recolteaza din sangele cordonului ombilical imediat dupa nastere intrucat acesta este foarte bogat, iar printre afectiunile ce pot fi tratate se numara leucemia, diferite forme de cancer, anemia si multe altele.
Dupa prelevare, celulele stem trebuie depozitate intr-o banca specializata, existand mai multe variante in acest sens, insa StemSure este una dintre cele mai cunoscute din Romania, unde clientii au parte de tot profesionalismul necesar in asemenea situatii. La noi in tara exista o singura banca publica de acest tip si presupune ca celulele stem sa fie recoltate si depozitate anonim, motiv pentru care pot fi folosite de catre oricine. In schimb, mult mai populare sunt bancile private intrucat acestea presupun ca celulele stem sa fie utilizate doar de catre membrii familiei.
Importanta
Pana in anii ’70 placenta si cordonul ombilical nu erau considerate utile dupa nastere, insa oamenii de stiinta au descoperit faptul ca acesta din urma este bogat in celule stem si reprezinta o sursa grozava din care pot fi prelevate. Unele afectiuni complexe precum cancer, afectiuni ale sangelui sau cele ale sistemului imunitar implica necesitatea unor tratamente cu radiatii in urma carora celulele sunt distruse, iar cu ajutor celor stem se pot regenera. In astfel de situatii este nevoie de gasirea unui donator a carui celule sa fie compatibile, insa listele lungi de asteptare pot pune viata in pericol, motiv pentru care este ideal sa se apeleze la banca StemSure unde sa fie depozitate celulele stem proprii in cazul carora nu exista riscul incompatibilitatii.
Prelevare
Prelevarea celulelor stem nu este o procedura simpla care se decide peste noapte, ci trebuie planuita in prealabil astfel incat intre timp sa fie demarate procedurile necesare in acest timp. Astfel, recoltarea celulelor stem din sangele cordonului ombilical poate avea loc atat in cazul nasterilor pe cale naturala, cat si prin cezariana, iar sangele este colectat imediat printr-o procedura simpla, ce presupune inserarea unui ac subtire.
Dupa recoltare sangele este transportat catre banca StemSure unde celulele stem sunt separate de celelalte si apoi depozitate in conditii optime. Costurile sunt accesibile pentru toate buzunarele, iar aici sunt disponibile patru pachete incepand cu 1.399 de euro, din care clientii pot alege in functie de nevoi.
Exista mai multe criterii dupa care se poate alege o banca specializata in acest domeniu, iar intotdeauna conteaza profesionalismul, aparatura folosita, pregatirea angajatilor si, bineinteles, preturile practicate, intrucat cele mai ridicate nu sunt neaparat un semn al unor servicii de cea mai buna calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *