Dorul de miros de fan cosit

Astazi colega mea de birou m-a intrebat daca exista vreun om care sa nu fi avut vreo trauma emotionala, sufleteasca sau fizica.
-Exclus asta, i-am raspuns convinsa.
Nu era aroganta afisata de cel care pretinde ca stie tot, ci experienta omului care realizeaza ca oricat de multe ar avea o persoana doreste mai mult, tot mai mult, iar traumele ne formeaza sau marcheaza dupa modul in care permitem sa se intample acest lucru. Traumele sunt ca juliturile de pe trupul copilului demonstreaza ca el se misca, actioneaza, evolueaza…
Am privit-o adanc in ochi si i-am spus sa se gandeasca mereu la amintirile placute din viata ei si sa alunge traumele. Astazi mi-am amintit discutia cu ea si inventariind rapid lucrurile placute pentru a anula efectul traumelor am simtit in nari mirosul inegalabil de fan cosit: iarba rascoapta atinsa de ascutisul mortii si parfumul infiorat al florilor.
Ce sa fac sa retraiesc clipele acelea in care ma duceam vara cu parintii la strans de fan, eram copila fara griji, tineretea era in floare, iar la orizont nu se proiecta niciun nor?
Sa pun iarba? Implica multa munca si multa rabdare. Nu mai am timp, nu mai am timp, nu mai am timp!
Dar internetul empatizeaza cu mine fiindca gasesc rapid gazon rulou.

Nu credeam sa am sansa sa cumpar iarba verde de acasa gata crescuta, iar cand sunt stresata sau obosita sa imi rasfat talpile goale prin ea. Nimic nu se compara cu acest covor viu, matasos, care se unduieste sub greutatea trupului nostru!
Totul este simplu si rapid. Pot sa comand rulourile si sa solicit montarea lor de catre specialisti sa aduc comorile din natura in mijlocul orasului.
De primavara pana toamna tarziu ma pot bucura de aroma de fan cosit a copilariei mele in curtea vilei mele din Bucuresti. Ma gandesc ca daca as insamanta curtea cu iarba, ar creste peste cateva luni, dar rulourile vii de iarba se pot monta intr-o zi. Iarba obtinuta astfel este foarte sanatoasa si rezistenta la daunatori. Avand in vedere ca acopera pamantul, buruienile sunt tinute 100% sub control.
Ei, dar nu numai pentru satisfacerea placerii tale si a dorului de copilarie pui gazon. Strategia este minunata pentru micutii care alearga sau invata sa mearga fiindca daca se impiedica si cad nu se ranesc deoarece gazonul este moale. In plus nici nu isi vor murdari hainutele, cand ii veti lasa sa se joace prin curte fiindca rulourile de gazon marcheaza sfarsitul erei prafului si a noroiului.
GradiniBucuresti furnizeaza si rulourile de gazon, dar si pamantul potrivit acestuia, iar preturile pentru produse si pentru montajul si amenajarea gradinilor sunt cele mai corecte.
Exista doua tipuri de rulouri cu gazon: cele tip sport si cele cu rezistenta mare la seceta. Cele mai bune sunt cele din urma fiindca rezista la temperaturi mari si necesita putina apa.
Revin la traume si ma gandesc ca firele vii de iarba dansand in bataia vantului le combat cu succes. Este atata viata si frumusete in jur, incat nu se cade sa ne autopedepsim gandindu-ne la ce ne-a ranit!
In curand voi avea mirosul de fan cosit in curte si voi fi fericita-fe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *