Mecanisme de umplere a golului sufletesc si de eliminare a traumelor

In mod cert nu exista om fara traume, mai mari sau mai mici, peste care a trecut mai greu sau mai usor sau pe care nu le-a depasit si pentru asta are nevoie de programare la cabinet psihologic.
Nu inteleg de ce oamenii pot fi atat de neinduratori fata de semenii lor si atat de neintelegatori cu ei insisi. De cate ori vreo vedeta se sinucide sau ajunge in pragul depresiei, omul obisnuit incepe sa-si dea cu parerea:
-S-a ingrasat de bine! A facut-o din rasfat. Cum domnule, sa ai de toate si sa nu fii multumit??? Ce viata grea am dus noi in trecut ca mergeam desculti la scoala si luam bataie si de la parinti si de la invatatori si tot nu am cazut in depresie!

 Nimeni nu traieste in locul altuia, fiindca daca ar fi posibil acest lucru, parintii buni ar prelua suferintele copiilor, prietenii adevarati ar alege sa sufere in locul tau, fratii si surorile tale ti-ar face viata mai usoara. Fiecare are obiectivele si asteptarile sale de la viata, iar lipsa acestora realizeaza un adevarat abis sufletesc. Viata de vedeta nu este deloc usoara, cum se crede eronat la prima vedere. In spatele aplauzelor, a prezentei stralucitoare pe scena stau noptile nedormite, repetitiile neintrerupte nici de boala sau de oboseala, renuntari de orice fel.
Traumele se aduna in suflet din copilarie, iar psihologul ne ajuta sa descoperim mecanisme eficiente de eliminare a lor si de inlocuire cu amintiri placute si de umplere a golurilor sufletesti.
Florentina Matreata va initiaza in acesta arta, de aceea apelati la ajutorul ei fara rezerve fiindca:
-respecta confidentialitatea. Ea este renumita pentru respectarea deontologiei. De pilda nu accepta doi pacienti aflati in relatii foarte apropiate si nu divulga sub nicio forma secretele aflate in timpul sedintelor de terapie. Puteti discuta fara rezerve cu psihilogul, puteti sa ii spuneti toate indoielile fiindca raman in cabinet.
-dovedeste un profesionalism de clasa. Pregatirea superioara temeinica si notele mari din facultate se reflecta in ceea ce aplica pe pacienti. Florentina Matreata urmeaza permanent cursuri de perfectionare care o fac apta tuturor problemelor care apar in societatea moderna si ultratehnologizata in care traim.
-este empatica si rabdatoare, nu te ajuta de pe pozitii de superioritate, ci alaturandu-se tie.
Golul sufletesc este generat de lipsa unor bunuri spirituale fara de care omul nu ar putea trai, cum ar fi: iubirea celor apropiati, pretuirea, aprecierea, sustinerea spirituala in imprejurarile dramatice ale existentei sale.
Analizand in profunzime problema realizam ca mai usor supravietuieste cineva in lipsuri materiale, decat lipsit de componentele spirituale care il mobilizeaza sa se ridica cand a cazut si sa merga mai departe.
Nu este o rusine sa soliciti ajutorul celui mai bun psiholog si comiti o mare nedreptate cand iti refuzi asta sau nu iti ajuti un membru al familiei indreptandu-l la specialist.
Este bine ca si copiii sa se familiarizeze cu aceste mecanisme de autoaparare fiindca ii asteapta o viata dura, fara menajamente , de aceea sufletul lor trebuie sa fie mereu perfect sanatos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *