Post Top Ad

evomag.ro

vineri, 11 mai 2018

Ce sunt certificatele energetice si care este scopul lor?


Daca esti in situatia in care administrezi un spatiu public indiferent ca este cabinet medical sau cafenea, esti obligat sa ai acest certificat energetic si trebuie sa fie afisat la vedere, in caz contrar sanctiunile pot ajunge pana la 2500 de lei. Odata ce este obtinut acest certificat, ramane valabil timp de 10 ani daca nu apar modificari majore asupra spatiilor cladirii.

Sunt si cateva exceptii care nu sunt obligate sa detina certificatul energetic cum ar fi cladiri sau monumente protejate, cu valoare arhitecturala deosebita, lacasuri de cult sau cele independente, care nu depasesc 50 metrii patrati. Acestea nu au nevoie de eliberarea unui certificat energetic.


Pe langa rolul statistic al consumului energetic care apare in certificatul energetic, prin ajutorul acestui document, vanzatorul ori chiriasul este informat de performanta energetica a cladirii pe care o cumpara sau inchiriaza si astfel poate sa decida ce sa isi aleaga din mai multe variante si cu siguranta o va gasi pe cea potrivita pentru el.

Cei care elibereaza aceste certificate sunt auditori de gradul 1 fiind cei care pot elibea certificate energetice pentru toate tipurile de imobile si autidori de gradul 2 fiind cei care elibereaza acest certificat de performanta energetica doar pentru apartamente sau locuinte unifamiliale. Acesti auditori sunt atestati de catre MDRAP.

Aceste sunt in mare parte obligatorii fie ca vorbim de eliberarea de certificat energetic Bucuresti, fie certificate energetice Constanta sau oriunde in tara.

Avantajul acestor certificate este ca se obtin rapid si ieftin fara prea mari batai de cap. Fiecare certificat energetic este realizat cu ajutorul programelor de calcul licentiate si acreditate in domeniul certificarii energetice

Datele de pe acest document se stabilesc in functie de orientarea cladirii, numarul de camere, structura peretilor exteriori, tipul de tamplarie dar si tipurilor de corpuri de incalzit sau vechimea coloanelor de alimentare cu agentul termic.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu