Magistrala metrou Gara de Nord - Aeroportul Otopeni

Daca locuiti sau vizitati Bucurestiul in orice moment, exista o sansa destul de mare sa utilizati transportul in comun subteran, pentru a da o tura in jurul orasului sau pentru a ajunge dintr-un punct catre numeroasele atractii turistice oferite de Capitala tarii.Adevarat ca in orice tara ce dispune de o retea subterana, metroul este de cele mai multe ori aglomerat, este inghesuit, dar este totusi cea mai rapida modalitate de a ajunge de la A la B si de a evita drumurile ingreunate de la suprafata de autoturisme si reteaua de transport supraterana. Dar daca nu stii cum sa ajungi in locul in care miti doresti sau, in general, vrei sa fii la curent cu cele mai noi informatii despre reteaua subterana, vestea buna este ca exista o aplicatie, Harta Metrou Bucuresti, disponibila de pe telefon, tableta sau desktop, pentru a va ajuta sa va deplasati si sa va descurcati cat mai usor cu metroul.

Daca luam in calcul turistii care vin anual in Bucuresti, un aspect foarte important pentru Capitala tarii noastre ar fi existenta unei linii subterane care sa faca legatura intre oras si aeroport. Numeroase capitale europene cu retea subterana au prevazute linii speciale ce fac legatura intre centrul orasului si aeroport, facilitand astfel accesul turistilor catre oras, dar si al persoanelor care calatoresc des in interes personal sau de afaceri.

Cand vom ajunge cu metroul pana la aeroport?

Coborand in subteran si calatorind cu trenul, observam de ceva vreme noua harta metrou a Bucurestiului, ceva mai complexa, cu noile si viitoarele magistrale. Una dintre acestea din urma, este si M6, magistrala ce ar urma sa faca legatura intre Bucuresti, mai precis Gara de Nord si Aeroportul Otopeni (Henri Coanda). Comisia Europeana a aprobat cererea de finantare a Ministerului Transporturilor pentru noua linie de metrou Bucuresti M6 catre Aeroportul Henri Coanda, ce va avea o lungime totala de 14,2 km si 12 statii. Valoarea totala a proiectului va fi de aproximativ 1,4 miliarde de euro.

 Desi apare punctata pe harta metrou, nu este clar când linia va fi terminata, termenul initial 2020 nefiind o optiune, deoarece constructia ar fi trebuit deja sa inceapa pentru ca acesta sa fie un obiectiv realist. Si pentru ca am adus vorba de 12 statii, acestea vor avea si nume interesante, zic unii, neconcludente, ar spune altii, respectiv: statia 1 Mai (deja existenta), Pajura, Expozitiei, Piata Montreal, Gara Baneasa, Aeroport Baneasa, Tokio (in apropiere de Baneasa Shopping City), Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

La cat de mare ar fi traficul pe aceasta linie, statistice spun ca M6 ar putea sa asigure o capacitate de 50.000 de pasageri pe ora si pe sens de mers. Ce va fi si cand vom ajunge la aeroport in cateva minute dinspre oras si invers, ramane de vazut. Pana atunci, descoperiti ultimele actualizari despre statii, program si preturi abonamente, pe site-ul Harta-metrou.com. Calatorie placuta!
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente