Reclama prin intermediul unor pliante ieftine: in ce situatii o alegem?


In fiecare zi suntem invadati de reclame, oferte, atat pe strada, cat mai cu seama in spatiul virtual sau media. Potrivit specialistilor in marketing, investitiile in campaniile de promovare in masa ating anual cifre record! Astazi, cele mai multe dintre ofertele de preturi la produsele si serviciile furnizate de catre o companie sunt prezentate indeosebi prin intermediul social media, un spatiu tot mai des accesat de catre majoritatea internautilor. 


Mai mult decat atat, in conditiile in care competitia pentru o mai buna pozitionare in  Google a devenit o adevarata lupta pentru supravientuire, antreprenorii cauta cu disperare o solutie salvatoare, care sa le scoata mica lor afacere din impas. Asa ca, pe aceste considerente, putem chiar afirma ca asistam la un reviriment al promovarii prin materiale promotionale. Cu alte cuvinte, ofertele unor restaurante, pizzerii, magazine de haine si incaltaminte sunt prezentate cu ajutorul unor pliante ieftine!
             
De ce pliante ieftine? Pentru simplu motiv ca evolutia tehnologica a tiparului a permis imprimarea unor tiraje foarte mari de pliante sau flyere, la costuri insignifiante. Spre exemplu, in cazul unui tiraj de 10.000 de pliante ieftine comandate, pretul poate porni de la 650 lei, in cazul pliantului A5 la A6.
            
Sa vedem, insa, in ce situatii ne putem indrepta catre o reclama de informare a populatiei realizata prin pliante ieftine:

Dorim sa transmitem cat mai multe informatii potentialilor clienti

            Mesajul scris, dar si insertiile grafice prezente pe suportul de hartie cantaresc enorm in atragerea clientelei! Conform cercetarilor recente realizate de specialisti ai marketing-ului din Europa si din Statele Unite s-a ajuns la concluzia ca un trecator are nevoie, in medie, de doar 15-20 de secunde pentru a se decide asupra achizitionarii unui produs sau serviciu. Daca nu este atractiv, sau mesajul transmis nu este relevant, pliantul este aruncat, iar informatia se poate piede intr-o clipa. Pliantul este, asadar, o foaie tiparita care se pliaza in doua sau in trei parti. Gramajul optim al acestuia variaza intre 110 si 130 de grame si se poate tipari policromie fata-verso, in functie de caracteristicile tiparului.

Pentru a se evita stricarea design-ului, se recomanda ca plierea sa se faca in cadrul tipografiilor profesioniste, care dispun de masini speciale. De asemenea, se pot realiza stantari sau alte finisari originale, in functie de solicitarea clientului.

Prin intermediul unor pliante ieftine, se pot transmite, pe larg, toate informatiiile privind produsele si serviciile supuse promotiei si se pot oferi mai multe detalii legate de adresa companiei, localizare, numere de telefon sau adresa de e-mail.

Publicul tinta nu este nisat

            Degeaba dorim sa vindem serviciile si produsele pe care le punem la dispozitia potentialilor consumatori daca nu am gasit, insa, o piata de desfacere! Pe aceste considerente, expertii in marketing recomanda promovarea prin pliante ieftine in special atunci cand cand publicul tinta nu este nisat. Un pliant are menirea de a oferi informatii cuprinzatoare legate de afacerea pe care o intreprindem. Aceste informatii trebuie sa ajunga, cat mai rapid cu putinta, la publicul larg, din randul caruia sa se detaseze viitorii clienti.
            
 Asadar, aceasta maniera de informare in masa contribuie la raspandirea imaginii companiei intr-o zona a populatiei mai obscura, in special in perioada de inceput al business-ului!

Am avut deja o prima interactiune cu un posibil client

                Fie ca am trimis un e-mail de prezentare a companiei sau ne-am facut cunoscuti prin intermediul unei carti de vizita, spre exemplu, este esential ca viitorul nostru client sa detina, pe cat posibil, toate informatiile necesare pentru a alege produsele sau serviciilor noastre in cunostinta de cauza.
Deci, se poate spune, ca pe langa flyere, reclama prin pliante ieftine este cea mai la indemana pentru a atrage si fideliza un numar tot mai mare de clienti.  
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente