Cat de importanta este casca pe santier?


In momentul in care discutam despre echipamentul de munca, trebuie mentionat faptul ca acesta este diferit de la un caz la altul, in functie de activitatea desfasurata.

De exemplu, cei care lucreaza in cadrul unei firme care produce piese auto, cu siguranta vor trebui sa poarte haine de lucru personalizate, pentru ca asa poarta angajatii tuturor acestor firme.

Apoi, tot cei care lucreaza intr-o astfel de firma trebuie sa poarte un echipament de lucru complet, iar atunci cand discutam despre echipament de lucru ne referim la echipamentul specific activitatii.

Intr-o asemenea fabrica sunt necesari pantofii cu bombeu metalic, pentru ca angajatii sa aiba picioarele protejate in eventualitatea in care le cade ceva greu pe picior. Tot intr-o asemenea fabrica, angajatii trebuie sa poarte si o pereche de ochelari speciali care sa le protejeze ochii.

Exista fabrici in care muncitorii trebuie sa poarte chiar si casti de protectie care sunt utile pentru ca le protejeaza capul, in cazul in care le cade ceva greu in cap.

Ei bine, referitor la castile de protectie trebuie mentionat faptul ca ele de cele mai multe ori nu sunt intalnite in fabrici sau uzine, ci sunt intalnite pe santier.

De ce sunt acestea intalnite in cele mai multe cazuri pe santier? Pentru ca pe santier lucrul este foarte periculos iar riscul accidentarii este foarte ridicat.

Toti muncitorii care lucreaza in domeniul constructiilor si lucreaza pe santier, trebuie sa poarte echipamentul complet de munca, pentru ca munca pe santier nu se desfasoara doar la nivelul solului.
Lucrand pe santier, muncitorii pot lucra azi la sol, maine pot lucra etajul 10 stand pe schela, asa ca tinand cont de aceste aspecte, ei vor trebui sa poarte in permanenta echipament de lucru.

Pentru cei care lucreaza in acest domeniu de activitate, echipamentul de lucru trebuie sa fie alcatuit dintr-o pereche de bocanci cu bombeu metalic, salopeta de lucru, tricou de lucru, manusi de lucru, ochelari de protectie si casca de protectie.

In ceea ce priveste casca, aceasta are un rol extrem de important pentru ca ea protejeaza capul, iar pe santier se pot intampla multe accidente. Lucrand cu tigle si caramizi, nu este exclusa caderea unei tigle in cap, care cu siguranta poate crapa capul sau poate cauza chiar si decesul celui care nu poarta casca.

O casca de protectie poate sa fie ideala si in cazul nefericit al unei cazaturi de la o inaltime considerabila, deoarece o casca poate salva viata intr-o astfel de situatie.

Asadar, dupa cum se poate observa, fiecare loc de munca necesita un echipament special de lucru, care poate cuprinde incaltaminte, casca pentru protectia capului, imbracaminte de lucru, ochelari de protectie si manusi.

Trebuie mentionat neaparat faptul ca toate aceste elemente au un rol foarte important deoarece pot salva viata unui angajat in cazul unui accident la locul de munca, asa ca tinand cont de acest aspect, cu siguranta fiecare angajat, indiferent de locul sau de munca, trebuie sa poarte neaparat echipamentul de lucru, pentru ca nu se stie niciodata ce se poate intampla.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente