Programul Rabla in 2018

Programul Rabla ii ajuta si in 2018 pe detinatorii de masini care vor sa treaca de la un autoturism vechi la unul nou. Initiativa ofera soferilor chiar si peste 50 000 de lei ca sa isi schimbe masina, insa acestia trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Sumele date variaza in functie de solicitare.


Pana sa afli cum poti beneficia de avantajele programului Rabla 2018, venim in ajutor cu o aplicatie pentru toti cei care merg la drum cu masina. Aplicatia online distanta rutiera Europa este gratuita si iti indica ruta cea mai avantajoasa pe care vrei sa o parcurgi pana la o anumita destinatie, estimeaza timpul necesar parcurgerii traseului si consumul aproximativ de carburant.

De programul Rabla pot beneficia cei care au masini mai vechi de 8 ani. Prin depunerea actelor necesare, solicitantii primesc fonduri pentru a scapa de masinile vechi si a le inlocui cu masini noi. Pe langa programul Rabla clasic, exista si programul Rabla Plus, care presupune inlocuirea autoturismului vechi cu unul nou electric.

Anul acesta este primul an in care numarul de autoturisme electrice si hibride a ajuns la peste 600, marindu-se semnificativ fata de anul trecut, cand au fost in jur de 15. Cei care se inscriu la programul Rabla Plus pot primi pana la 45 000 de lei, dar aceasta suma nu trebuie sa reprezinte mai mult de 50% din valoarea autoturismului electric ce va fi cumparat. Cei care se inscriu la programul Rabla clasic pot primi pana la 6 500 de lei. Daca solicitantii vor sa isi achizitioneze un autoturism hibrid, acestia vor putea primi pana la 20 000 de lei.

Primul pas pentru inscrierea la programul Rabla este sa va prezentati cu masina veche la un centru autorizat de colectare si casare. De aici, veti primi certificatul de distrugere a masinii uzate si tichetul electronic cu valoarea de 6 500 de lei (pentru Rabla Clasic). Folositi aplicatia rute auto Romania pentru a identifica toate aceste centre de colectare. Pe langa aceste doua acte, veti mai avea nevoie de:
  • Actul de identitate al solicitantului si, daca este cazul, al proprietarului masinii vechi care a cedat prima de casare;
  • Certificatul de inmatriculare al autoturismului vechi in original si copie legalizata;
  • Certificatul de atestare fiscala emis de primarie in original din care sa reiasa ca nu exista datorii fata de bugetul local. Daca este vorba despre cesiunea primei de casare, va fi nevoie si de un certificat de atestare fiscala emis pentru proprietar;
  • Declaratie pe proprie raspundere semnata de solicitant prin care sa angajeaza sa achizitioneze o masina noua.
  • Fiecare cetatean are dreptul sa cumpere mai multe masini noi prin programul Rabla, dar doar daca da la casat un numar echivalent de masini vechi. Trebuie stiut ca prima de casare nu ajunge niciodata concret in mainile solicitantului, ea fiind scazuta direct din pretul autoturismului nou.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente