Tutunul si bolile cardiovasculare


Fiecare persoana este libera sa isi traiasca viata dupa bunul plac, unii aleg sa faca lucruri utile in viata, cum ar fi sa faca sport de exemplu, sa se distreze intr-un mod sanatos, in timp ce altii aleg sa fie dependenti de anumite obiceiuri mai putin sanatoase, de exemplu sa consume alcool sau sa fumeze.

Ei bine, daca in ceea ce priveste alcoolul chiar si medicii recomanda un pahar de bere sau un pahar de vin, in ceea ce priveste tutunul, toata lumea si toti medicii sustin faptul ca acesta este foarte daunator.
Dintre cei care fumeaza, foarte multi nu sunt constienti de faptul ca tutunul si bolile cardiovasculare sunt strans legate intre ele, deoarece tutunul provoaca bolile cardiovasculare.

Aceste boli cardiovasculare sunt niste leziuni ale muschiului cardiac (miocard) sau leziuni ale acestuia, ori ale vaselor sangvine ale inimii ori ale sistemului de vase sangvine, iar aici discutam despre vene si artere.

Se spune ca aceste boli sunt cauzate de catre tutun intr-o foarte mare masura, dar si de catre alimentatia necorespunzatoare si sedentarism. De asemenea, s-a obsevat ca evitarea tutunului, a sedentarismului si a alimentatiei necorespunzatoare ar reduce cu pana la 80% numarul deceselor premature cauzate de catre aceste boli cardiovasculare.

In ceea ce priveste fumatul, trebuie mentionat faptul ca fumul de tigara are in compozitia sa mai mult de 4.000 de substante chimice, dintre care peste 60 din acestea sunt cunoscute ca fiind substante cancerigene.

Din pacate, printre cei care fumeaza sunt si foarte multi oameni care nu au un loc de munca stabil si 
care nu detin o asigurare de sanatate. Acest lucru este si mai grav pentru ca in cazul in care persoanele care se imbolnavesc din cauza fumatului nu sunt asigurate, trebuie sa isi plateasca spitalizarea si medicamentele, plus ca vor mai avea alte cheltuieli suplimentare.

Mai mult decat atat, chiar si cei care au un loc de munca stabil si care au o polita de asigurare medicala se pot imbolnavi, asa ca ar trebui sa opteze pentru o polita de asigurare medicala privata.
Cei care isi doresc sa opteze pentru o astfel de polita de asigurare, pot alege sa incheie o polita de asigurare de sanatate privata, iar astfel vor putea scapa de foarte multe griji in cazul in care se vor imbolnavi din cauza fumatului.

Revenind la fumat, trebuie precizat faptul ca acesta poate:
- sa provoace cresterea tensiunii arteriale
- sa contribuie decisiv la accelerarea frecventei cardiace
- sa diminueze aportul de oxigen
- sa determine formarea placilor de aterom

Fumatul, de asemenea, poate reduce nivelul de HDL colesterol (colesterolul bun) si poate declansa crizele anginoase.
Nu lasa te lasa condus de vicii, alege o asigurare medicala Medihelp.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente