Unde te poti plimba cu bicicleta prin Bucuresti, atunci cand vremea este buna?

Pentru foarte multi oameni, vremea buna inseamna pofta de viata. Unii prefera sa mearga la gratare atunci cand prognoza meteo este favorabila, altii aleg sa plece la mare, in timp ce altii cauta sa faca diverse activitati chiar la ei in localitate.

Pentru bucuresteni, optiunile sunt cu adevarat nenumarate. Atunci cand vremea in Bucuresti este prietenoasa iar soarele incalzeste suficient de bine incat sa dezvaluie cateva portiuni de piele, locuitorii metropolei romanesti pot sa incerce miile de terase, pot sa se plimbe pe stradutele din centrul vechi sau pot sa scoata bicicleta la plimbare.

Desi nu exista foarte multe piste de biciclete in Bucuresti, pasionatii sportului pe doua roti au descoperit mai multe trasee interesante, atat in oras, cat si in apropierea lui.

Ce trasee interesante pot fi practicate in oras?

1) Traseul Parcul Izvor – Piata Unirii – Tineretului – IOR – Titan si retur. Este un traseu foarte frumos care ofera un peisaj urban foarte placut. Partea buna este ca exista suficient de multe piste de biciclete in zona, in asa fel incat traseul poate sa fie facut chiar si de catre copii. Parcul Tineretului si IOR pot fi strabatute fara niciun fel de probleme pe doua roti si sunt doua dintre cele mai frumoase parcuri din Bucuresti.

2) Traseu prin padurea Baneasa si Palatul Mogosoaia. Este un alt traseu interesant care ofera cateva obiective interesante. Se poate pleca din Piata Charles De Gaulle, se poate trece prin Parcul Herastrau si continua pe soseaua Chitilei. In Mogosoaia se ajunge destul de usor, in conditiile in care este la doar 15 km de Bucuresti, iar cei care ajung aici au ce vedea. Palatul Mogosoaia dateaza din 1702 si este una dintre cele mai atractive constructii in stil brancovenesc. Nici Padurea Baneasa nu este de ratat, fiind foarte frumoasa, mai ales atunci cand clima in Bucuresti este sufocanta si se doreste putina racoare.

3) Piata Romana, Aviatorilor, Herastrau. Cei care doresc un traseu mai usurel pot incerca aceasta ruta perfecta pentru vara. Este o ruta care aduce verdeata, peisaje urbane si posibilitatea de relaxare in parcul Herastrau.

Sfaturi pentru cei care aleg sa se plimbe cu bicicleta in Bucuresti?

Cei de la vremea-bucuresti.ro ofera o serie de sfaturi, in asa fel incat capriciile vremii sa nu creeze probleme. In primul rand, orice biciclist trebuie sa fie pregatit pentru ploaie, cu o haina impermeabila la el. Hidratarea este si ea foarte importanta, asadar, rucsacul cu o sticla de apa este foarte important. Nu in ultimul rand trebuie sa se acorde atentie sporita sigurantei, asadar, echipamentul care sa contina casca, genunchiere si cotiere nu trebuie sa lipseasca.

Plimbarile cu bicicleta prin Bucuresti pot fi deosebit de frumoase, insa pot fi si periculoase, motiv pentru care este indicat sa se ia toate masurile de siguranta. Dupa un traseu de acest fel, sfarsitul zilei va fi, fara doar si poate, unul mult mai placut si mai relaxant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *