Aer curat, aer sanatos


Intr-o lume in care aerul pe care il respiram devine uneori din ce in ce mai poluat si mai nociv pentru sanatatea noastra, este nevoie de anumite masuri de precautie pentru a putea respira un aer curat si lipsit de praf, acarieni. alergeni, bacterii, agenti patogeni sau mirosuri neplacute. O parte din aceasta sarcina ar putea sa o indeplineasca un aparat de aer conditionat care are incluse filtre de aer, insa acesta consuma multa energie electrica si nu poate fi utilizat mereu.
Exista in schimb o alta solutie, mai eficienta si mai economica, sub forma unui purificator de aer, un dispozitiv dotat cu diverse filtre de aer capabil sa curete aerul dintr-o incapere de cea mai mare parte a particulelor nocive care ne pot afecta sanatatea, de la praf pana la polen dar si mirosuri neplacute.


Pentru o locuinta, va recomand cu incredere un purificator de aer Clean Air Optima de la Aleco Air. Aici gasiti mai multe modele, cu diferite tipuri de filtre si pentru diferite incaperi. Un astfel de exemplu este modelul CA506care poate functiona perfect pentru spatii de pana la 60 de metri patrati. Acesta reprezinta o solutie moderna de curatare a aerului intr-un timp cat mai scurt si cat mai eficient. Are 3 filtre diferite pentru curatarea si improspatare a aerului, putand filtra particule extrem de mici de pana la 0,01 microni.In plus, este dotat cu o lampa UV care distruge bacterii si virusuri, dar anihileaza si mirosuri neplacute. Ionizatorul contribuie si el la curatarea aerului, ionii negativi „captand” particulele nocive, dar foarte usoare din aer.Ionii negativi emisi de ionizator se pare ca au efecte pozitive si in ceea ce priveste metabolismul si imbunatatirea circulatiei sangelui.

Modelul CA 506 de la Clean Air Optima are dimeniuni destul de reduse, ocupand putin spatiu in locuinta, insa are o putere de recirculare a aerului destul de mare, cu un debit de 220mc/h, ceea ce il face foarte eficient in curatarea aerului. Eficient este si din punct de vedere al cheltuielilor, avand un consum de doar 48W/h, asa ca il putem utiliza fara probleme si fara frica ca vom incarca mult factura de energie electrica. Cele 5 sisteme de filtrare: HEPA, carbune activ, filtru electrostatic, lampa UV si ionizator retin sau distrug particulele si inlatura mirosurile neplacute pe masura ce aerul trece de la un filtru la altul. Este perfect pentru camerele de copii, fiind de asemenea si foarte silentios.
Acest purificator este, datorita dimensiunilor sale, si foarte portabil asa ca il putem lua cu noi acolo unde este nevoie. Cat timp avem la indemana o sursa de alimentare, acest purificator isi va face treaba necontenit pentru ca noi sa respiram un aer proaspat si sanatos.

Purificatoarele de aer incep sa devina tot mai populare si, cel mai probabil, vom vedea un astfel de aparat in fiecare casa, in cativa ani. Dar, de ce sa astepti? Aerul din casa trebuie curatat cat mai repede !


Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente