Cum să alegi olița perfecta pentru copilul tău


Există atât de multe olițe pe piață, astfel încât, la nevoie, de unde știi pe care să o alegi? Înainte de a face această achiziție, te invit să citești câțiva factori de care să ții cont atunci când alegi olița pentru micuțul tău.

Copilul tău este gata să facă saltul de la scutece la oliță? Felicitări! Acum este momentul pentru achiziția cea mare: olița. Am pus laolaltă caracteristicile cheie pe care trebuie să le ai în vedere atunci când cauți olița perfectă pentru copilul tău. Dacă e interesat, ia-l de mânuță și mergeți împreună la cumpărături. Dacă nu, ia măsurătorile înainte de a te deplasa la magazin. Iată principalele lucruri pe care trebuie să le ții minte.

Planifică în funcție de spațiul de depozitare

Există trei tipuri principale de olițe: olița de sine stătătoare, olița portabilă și colacul pentru vasul de toaletă special pentru copii. Ne vom referi doar la primul tip, întrucât pe acesta îl avem în principal în vedere.

Când alegi o oliță de sine stătătoare, ia în considerare trei caracteristici importante: siguranță, dimensiune și simplitate. Olița trebuie să fie stabilă, fundul copilului tău trebuie să se potrivească confortabil, iar vasul trebuie să fie ușor de folosit și de curățat.

Beneficiile pe care le aduce o oliță de sine-stătătoare sunt numeroase. Copilul tău se poate așeza și ridica singur de pe aceasta (după ce se va acomoda, desigur), iar în perioada incipientă, micuțul tău nu va monopoliza toaleta (acest lucru este deosebit de important de avut în vedere dacă apartamentul are o singură toaletă).

Ai în vedere forma și dimensiunea oliței

Olițele vin într-o varietate bogată de forme și dimensiuni, deci este important să alegi una care să se potrivească la ceea ce ai tu specific nevoie. Dimensiunea contează pentru că există posibilitatea ca micuțul să nu se simtă confortabil atunci când folosește olița , ceea ce îl va face anxios și ăl va descuraja din utilizarea acesteia. 

O oliță cu dimensiunile potrivite îi va permite copilului să aibă o poziție confortabilă, putând să-și pună picioarele pe podea pentru a avea o postură fermă.

Dotările suplimentare aduc un plus de distracție, dar îl și atrag pe bebe spre oliță”

Olițele moderne sunt disponibile într-o bogată varietate de teme, forme, unele cântă sau scot tot felul de efecte sonore. Dar aceste dotări își merită banii în plus? Pentru unii copii, acest lucru poate crește interesul acestuia pentru obiectul nou din casă. Dacă te-a însoțit la cumpărături și a ales melodia sau zgomotul de mașină de curse, cel mai probabil că nu vei avea nicio problemă în a-l convinge să se apropie și să utilizeze olița.

Dar, desigur, o oliță muzicală nu este un lucru absolut necesar. Mai mult decât orice spectacol de lumini, autocolante sau melodii, lucru pe care bebe îl iubește cel mai mult este aprecierea ta. Așa că fii pregătit să bateți palma, să îl îmbrățișezi cu dragoste sau chiar să faceți împreună un dans special pentru a sărbători succesul copilului tău în ceea ce privește mersul la oliță.
Share:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog

Totalul afișărilor de pagină

Postări populare

2010-2017

Postări recente